První klinika pro závislé na videohrách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První klinika pro závislé na videohrách

První klinika pro závislé na videohrách

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 10. 2019 12:00 10
Reklama

National Health Service ve Velké Británii otevírá kliniku, která se bude starat o lidi mezi 13 a 25 lety, jenž jsou závislí na videohrách. Tato novinka následuje po prohlášení závislosti na videohrách jako oficiální nemoci dle Světové zdravotní organizaci.

Tato klinika je první svého druhu, alespoň to tvrdí NHS. Služby jsou poskytovány v rámci National Centre for Behavioural Addictions v Londýně. Ode dneška se lidé mohou do této kliniky přihlásit, přičemž léčba započne příští měsíc. I přes umístění v Londýně bude léčba poskytována online přes Skype.

„Zdravotní potřeby se neustále mění, a proto se NHS musí neustále měnit. Tato nová služba je odpověď na nově objevený problém, který je součástí vzrůstajícího tlaku na děti a mladé lidi.“ Tak se k situaci vyjádřil Simon Stevens, generální ředitel NHS England. Druhým dechem ale dodává, že herní průmysl by měl sám zabránit této závislosti. K tomu se vyjádřila i The Royal College of Nursing.

„Zatímco NHS je povinné pečovat o tyto lidi a adaptuje se na nové výzvy, nemůže samo, společně s plátci daní, vše platit samo. Firmy a sociální sítě, které vydělávají miliony liber musí být zodpovědné a udržovat jejich platformy bezpečné a zároveň přinést „safeguards“ pro redukování břemena na zdravotní služby.“

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama