V kódu Call of Duty je zmínka i o battle royale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V kódu Call of Duty je zmínka i o battle royale

V kódu Call of Duty je zmínka i o battle royale

David Plecháček

David Plecháček

4. 10. 2019 10:32 1
Reklama

Modern Warfare se zdá být o něco tradičnějším přírůstkem do série Call of Duty. Jistě, ani reinkarnovaná podsérie se nesoustředí čistě na hru jednoho hráče, ale rozhodně se nezdá, že by cílila jen na druhou skupinu, což bylo v minulosti mnohem častější. Vždyť poslední Black Ops ani kampaň nemělo a skládalo se jen z klasického multiplayeru, populárních zombií a battle royale. To v Modern Warfare bude evidentně fenomén posledních let chybět.

Čekali jsme, že jak Battlefield, tak Call of Duty do vlaku battle royale naskočí. A stalo se tak. Nečekali jsme ale, že se bude jednat jen o ojedinělý výstřel. Infinity Ward, vývojářské studio stojící za Modern Warfare, ale o battle royale prakticky nemluví a je evidentní, že se s ním nepočítá. Jenže... to není tak úplně pravda. Datamineři, totiž lidé, kteří rádi prohrabávají zdrojový kód her, zjistili, že Call of Duty souboj o posledního přeživšího obsahuje.

Má to ale háček. Režimů je v kódu údajně přes čtyřicet. To je, jak jistě uznáte, neuvěřitelné množství, a logicky jsou v seznamu i věci, s nimiž se nepočítá a možná ani nikdy nepočítalo. Zato se může jednat o režimy z interních betaverzí, případně také pozůstatky z her předchozích, které ale s aktuálním titulem nesouvisí. V neposlední řadě se může jednat o režimy, které hru obohatí v rámci obsahu po vydání. Kam zařadit battle royale (a některé z 39 dalších módů), nevíme, jisté je jen to, že se jednalo o poslední režim na seznamu.

O battle royale se ale spekuluje poněkolikáté. V srpnu se například šuškalo o tom, že battle royale hru obohatí až v roce 2020 jako stand-alone režim, který bude dostupný zdarma. Jiné zdroje poté hovoří, že na battle royale pracují vývojáři z Raven Software, což je jedno ze studií, které je obvykle do vývoje jednotlivých dílů silně zapojeno a dříve se hovořilo o tom, že by Raven mohli udělat i „své“ Call of Duty. A v neposlední řadě ani samotný Activision neřekl, zda bude či nebude battle royale ve hře, jen se omezil na „musíme čekat a uvidíme“.

Jestli se tak ale 25. října stane, není zřejmé, nepovažujeme to ale za pravděpodobné. To ale neznamená, že by tradičním hráčům na poli tohoto žánru později nepřibyla konkurence. Už tak ale Modern Warfare nabídne velké režimy, 20v20, 32v32 a 50v50, a samozřejmě z opačného spektra i enormně rychlý, nový Gunfight. Call of Duty: Modern Warfare vyjde na PC, PS4 a Xboxu One a hovoří se o tom, že jde o jednu z prvních her, která těží z nové politiky Sony a povolenému cross-playi. Vývojáři se již nechali slyšet, že jej nabídnou mezi všemi platformami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama