Flight Simulator vyvíjí autoři A Plague Tale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flight Simulator vyvíjí autoři A Plague Tale

Flight Simulator vyvíjí autoři A Plague Tale

David Plecháček

David Plecháček

30. 9. 2019 10:54
Reklama

Budeme se opakovat, ale nový Microsoft Flight Simulator vskutku byl pro spoustu hráčů vrcholem letošní E3. Není se co divit. Ačkoliv si Microsoft spojujeme s Xboxem, ale především operačním systémem Windows, původní Flight Simulator je dokonce ještě starší, ba je přímo nejstarší značkou americké společnosti. Přemýšleli jste ale nad tím, kdo novinku vyvíjí?

Původní odhalení, stejně jako veškerá další komunikace, se omezovala akorát na označení blíže nespecifikovaného Microsoft týmu. Ale herní vývojáři se neobjevují po dešti, jejich počet je omezený a „někdo“ nový FS dělat musí. Nabízí se zapojení vývojářů z first-party studií, ale na hře se nepodílí ani nikdo z Playground Games, 343i, Coalition, nebo snad z Obsidianu, Ninja Theory ani dalších týmů. Znělo by to absurdně, že? Neméně absurdní ale je, že Flight Simulator vyvíjí francouzské studio Asobo – autoři A Plague Tale: Innocence.

A Plague Tale bylo fantastickým překvapením letošního jara, příběh Amicie a Huha nadchnul spoustu hráčů z různých důvodů. Celý koncept do sebe krásně zapadl a hra tak překvapila jak po stránce příběhu, zpracování, tak i své jednoduchosti, když představila jen to nejnutnější a totálně opominula zbytečnou omáčku. Jenže vedle projektu pro Focus Home Interactive už dlouhodobě pracovala na novince pro Microsoft.

Při bližším ohledání studia je to poměrně logickým vyústěním delší spolupráce. Asobo totiž vytvořilo v minulosti několik her pro Kinect, stejně tak jako se soustředilo na HoloLens. Flight Simulator je sice možná tradičnějším projektem, ale stejně jako hry pro Kincect nebo brýle na rozšířenou realitu se jedná též o technologickou výzvu. Vytvořit celý svět, nabídnout hráčům 40 tisíc letišť a možnost kamkoliv se přiblížit, vybrat letadlo a odstartovat, to je až moc hluboká myšlenka a moc velká výzva na to být jen pouhou hrou.

Na tom se ostatně shodují všechna média, která měla tu čest několik hodin ve Flight Simulatoru strávit. Všichni obdivují detailnost a preciznost celého provedení. A všichni dojednoho říkají – Flight Simulator je prvním projektem, který může učinit vyhledávač Bing cool. Právě díky Bing mapám a Microsoft Azure vzniká unikátní mix, který by měl být k dispozici už příští rok, a to jak na PC, na Xboxu. Mix s dvěma miliony městy a 510 miliony kilometrů čtverečních k objevování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama