Známe prodejní čísla sérií od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe prodejní čísla sérií od Ubisoftu

Známe prodejní čísla sérií od Ubisoftu

Marek Selinger

Marek Selinger

28. 9. 2019 10:07 6
Reklama

Pro někoho jsou tituly od francouzského giganta Ubisoftu způsobem, jak se ztrácet v obrovsky a často i detailně zpracovaných světech, pro jiného jsou ty samé hry jen neustále se opakujícími herními zážitky. Ať už stojíte na jakékoliv straně barikády, minimálně finanční úspěch nelze Ubisoftu zkrátka upřít.

O tom svědčí i aktuálně zveřejněná čísla týkající se prodejů jednotlivých sérií od tohoto vydavatele. Můžeme si tak udělat lepší přehled, kolik procent celkového zisku společnosti tvoří ta, která franšíza. Na úplném piedestalu bychom nepřekvapivě našli ságu Assassin’s Creed. Její prvopočátek datujeme do roku 2007, od té doby se dočkala mnoha regulérních dílů a spousty odboček. Zažila úspěchy i pády, nicméně nutno dodat, že s ohledem na větší příklon k RPG se ji podařilo v posledních letech najít novou tvář. Ve výsledku se za ty roky prodalo na 140 milionů kusů her ze série Assasin’s Creed, což je, řekněme si upřímně, vskutku úctyhodné číslo. Na něj se navíc složilo 95 milionů unikátních hráčů.

S velkým odstupem se na druhém místě objevuje taneční série Just Dance, její prodeje se zastavily na polovičním čísle oproti historickým open-worldům. Stupně vítězů uzavírá série, jež je dokonce ještě starší než Assassin’s Creed. První Far Cry vyšlo již v roce 2004, přičemž posledního dílu ve formě spin-offu s podtitulem New Dawn jsme se dočkali na počátku letošního roku. Celkové prodeje se prozatím zastavily na čísle 50 milionů, a to počítáme pouze numera od druhého dílu, který poprvé vyšel pod Ubisoftem.

Nakonec tu máme ještě údaje o počtech hráčů, kteří si jednotlivé franšízy a hry vyzkoušeli. Rainbow Six Siege se prozatím zastavilo na 50 milionech, byť nepochybujeme, že s neustávající popularitou titulu každým dnem toto číslo roste. Série Ghost Recon je na 30 milionech, For Honor a The Crew na 21. Nuže, jak vidno, sláva her od Ubisoftu jen tak neustává. Co na výše uvedená čísla říkáte vy, našli byste se mezi těmi desítky miliony hráčů? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama