Z obchodů pomalu mizí tituly od Frogwares
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z obchodů pomalu mizí tituly od Frogwares

Z obchodů pomalu mizí tituly od Frogwares

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 9. 2019 09:24 1
Reklama

Studio Frogwares si udělalo jméno především díky detektivním adventurám s Sherlockem Holmesem. O jejich vydávání se dlouho starala společnost Focus Home Interactive. Letos se z dílny ukrajinského studia vynořilo The Sinking City, které šlo trochu jiným směrem, detektivní pasáže si ale vývojáři ani tentokrát nedokázali odpustit. Jiný směr nabrala také spolupráce s vydavatelem, adventuru na motivy díla H. P. Lovecrafta totiž vydával Bigben.

Studio Frogwares kvůli výměně vydavatele narazilo na poměrně zásadní problém. Všechny hry vydané ve spolupráci s Focusem se francouzský vydavatel rozhodl stáhnout z obchodů Microsoftu, Sony a také ze Steamu. Konkrétně jde o tituly Sherlock Holmes: Crimes and Punishments, The Testament of Sherlock Holmes, Sherlock Holmes vs. Jack The Ripper a Magrunner: Dark Pulse.

Proč se tak děje? Frogwares vysvětlují podstatu problému v článku na svých stránkách. „Focus Home Interactive, který měl na starost prodej her na těchto platformách, odmítá převést ID jednotlivých her na nás, tvůrce a vlastníky IP, a to i přes to, že vydavatelská smlouva vypršela.”

Frogwares získali ze strany vydavatele krátké vysvětlení. „Focus zavedl pravidlo, podle něhož nepřevádí žádný titul, jeho ID nebo obsahové ID vývojářům, kteří odstranili své hry z katalogu Focusu.” Frogwares  se hají tím, že toto pravidlo nebylo nikdo součástí žádných dohod s vydavatelem.

Přežil pouze Sherlock Holmes: Crimes and Punishments, Frogwares nicméně odhadují, že se odstranění z obchodů také nevyhne. Zmíněné hry tedy nebude možné koupit, tudíž ani hrát. Frogwares se nyní snaží kontaktovat jednotlivé platformy a co nejrychleji situaci napravit. Sami si však uvědomují, že půjde o dlouhou cestu. Proces může trvat i několik měsíců, což bude studio stát nemalé peníze, protože hry do té doby zkrátka nikomu neprodají. A to je samozřejmě v případě nezávislého studia velká rána. Jak stojí v článku, ohrožena je další produkce, ale také samotní zaměstnanci studia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama