Medal of Honor se vrací se hrou pro VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Medal of Honor se vrací se hrou pro VR

Medal of Honor se vrací se hrou pro VR

David Plecháček

David Plecháček

26. 9. 2019 09:24
Reklama

Důležitost Respawnu ve strukturách severoamerického gigantu Electronic Arts nabývá na váze. Kromě vlastních úspěšných značek, Titanfallu a Apexu: Legends, se Respawn soustředí i na nové Hvězdné války, které by svým důrazem na příběh mohly zalátat pocit promarněného potenciálu dohody se společností Disney, jejímž výsledkem jsou prozatím jen dvě Star Wars Battlfront hry a hromada zrušených či zrestartovaných projektů. Star Wars ale není jedinou licencí, která Respawnu spadla do klína, jen si nejsme jistí, jestli ji tentokrát dokážou vývojáři pozvednout, jako se tak čeká v případě Hvězdných válek.

Respawn totiž podědil starou známou, značku Medal of Honor. Její první díly patří dodnes mezi to nejlepší s druhoválečnou tematikou, ostatně na nich zanechal svůj otisk i slavný Steven Spielberg. Historii značky, která částečně může i za vznik konkurenčního Call of Duty, si můžete u nás přečíst zde. Jenže zatímco Call of Duty kvete, Medal of Honor strádá. Poslední díly se snažily o nápravu vlastní reputace, jenže namísto toho působily rozpačitě a svůj odkaz zanechávaly daleko za sebou.

A tak, paradoxně, se značka dostala až do rukou člověka, který stojí za konkurencí – Vince Zampelly. Ten se ale od Infinity Ward odtrhl a vydal se vlastní cestou, založil studio Respawn a po čase vstoupil s celým týmem do struktur EA. A kromě Apexu a Hvězdných válek tvoří nový Medal of Honor. Bohužel ale ani s ním zřejmě nedojde k vysněnému restartu – novinkou je totiž VR hra s podtitulem Above and Beyond. Novinka je pro virtuální realitu exkluzivní a nezahrajete si ji nikde jinde, než na Oculu Rift. Ne náhodou byla hra oznámená na akci Oculus Connect 6.

Medal of Honor: Above and Beyond je nicméně zpátky ve druhé světové válce. Podle všeho by se hráči měli opět po letech vtělit do role agenta rozvědky OSS. Hra nás zavede v singleplayerové části jak na pevninu, tak na vodu i do vzduchu, přičemž nebude chybět ani multiplayer, o kterém ale vývojáři prozatím nemluví. Uvidíme, jak bude Above and Beyond úspěšné, ale třeba se dočkáme návratu značky i na tradiční platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama