MMO titul Stalker Online vyjde ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MMO titul Stalker Online vyjde ještě letos

MMO titul Stalker Online vyjde ještě letos

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 9. 2019 11:06 3
Reklama

Možnost znovu prožít onu nepopsatelnou surovost, se kterou přišla zóna v sérii S.T.A.L.K.E.R., je něco, na co čekáme již velice dlouho. O to déle, je-li řeč o hře více hráčů. Jistě, byly zde určité pokusy. V čerstvé paměti stále uchováváme Survarium od ukrajinských Vostok Games. Avšak ani tento zpočátku nadějný titul nedopadl tak, jak si mnozí hráči přáli. Blížící se Stalker Online by však mohl uspět lépe.

Nezávislý titul od studia Mobile Technologies totiž vlévá radiací prosáklou zónu do doutnajícího kotle MMO titulů, přičemž inspirace by měla čerpat jak ze stejnojmenné herní série, tak i celovečerního filmu od Andrei Tarkovskyho nebo knižní předlohy v podobě Pikniku u cesty. Atmosféra světa tak již na první dobrou evokuje dobře známé prostředí.

Herní náplň by se měla točit okolo průzkumu rozsáhlého otevřeného světa, mezi jehož největší přednosti patří postsovětská architektura 90. let a samozřejmě i hrozba zuřivých mutantů a nevyzpytatelných anomálií. Hru je možno hrát v pohledu z první i třetí osoby a mimo akce, kde 1st person dozajista oceníte, budete moci i obchodovat, levelovat, využívat RPG mechanismy či zvyšovat svoji reputaci u jednotlivých frakcí. Další neméně důležitý prvek hratelnosti je ale i stavění vlastní základny, jež se tak stane nejen bezpečným útočištěm nabízejícím chvíli klidu, ale i místem, kde můžete schraňovat nahromaděný loot.

Stalker Online by měl na Steam dorazit ještě v průběhu nadcházející podzimní sezóny, pokud však hru chcete vyzkoušet již nyní, je již delší dobu přístupná i zdarma stažitelná betaverze. Zda-li si nyní říkáte, odkud se hra zčistajasna vzala, je nutno dodat, že kořeny Stalker Online sahají hlouběji, a to konkrétně až do roku 2010. Hra si tedy na východě doposud žila svým vlastním životem, přičemž za léta své existence dokázala nashromáždit i početnou skupinu hráčů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama