Akční horor Daymare: 1998  konečně vyšel
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akční horor Daymare: 1998 konečně vyšel

Akční horor Daymare: 1998 konečně vyšel

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 9. 2019 14:02
Reklama

Neoficiální projekty pracující se značkou zajetých herních sérií dojdou málokdy zdárnému konci. Resident Evil 2 Reborn byl zrovna takový příklad. Fanouškovský pokus o vzkříšení populárního druhého dílu, byl totiž v roce 2015 na žádost Capcomu náhle ukončen, a za projektem stojící studio Invader Games tak bylo nuceno přejít k dalšímu projektu. Z něho se později vyklubal survival horor Daymare: 1998, jehož vydání konečně nastalo.

Daymare: 1998 je third-person survival akce, ve které se postupně ujmete rolí tří hratelných hrdinů - elitního vojáka, pilota helikoptéry a lesního strážce. Podobně jako v sérii Resident Evil i zde se tak utkáte s hordou kráčejících mrtvých i protivníky, které nečekaná mutace pozměnila způsobem, jenž je udělal výrazně silnějšími.

Ani z hlediska hratelnosti nenalezneme příliš rozdílů Jádro hry se tak i nadále skládá ze shromažďování nábojů, hledání střípků příběhu, navštěvování již objevených lokalit a řešení environmentálních hádanek. A samozřejmě i likvidace zombie. Největší rozdíl, který tak Daymare nabízí je právě ona odlišná perspektiva, ze které vnímáte příběh.

Autoři se ve svém popisu na Steamu snaží apelovat zejména na fanoušky devadesátkových hororů, jelikož právě klasiky pocházející z této éry kinematografie měly být jedním z nejdůležitějších inspiračních pramenů při vývoji hry. Zda autoři dělají svým předlohám dobré jméno či nikoli, můžete ale nyní zjistit už sami, a to jak v plné verzi na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One nebo skrze dostupnou demoverzi, jež je k nalezení na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama