RPG Disco Elysium se dočkalo data vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RPG Disco Elysium se dočkalo data vydání

RPG Disco Elysium se dočkalo data vydání

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

18. 9. 2019 18:35 7
Reklama

Žánr RPG či alespoň skupina her využívajících některé z jeho prvků je v dnešní době oblíbenější než kdykoli jindy. Zaměříme-li se však na tituly, které se ke kořenům RPG chtějí vrátit, zjistíme, že tolik her zase nenajdeme. Izometrické RPG Disco Elysium je ale zrovna takovou hrou. Obří, spletité a svým rozsahem dočista ohromující. A to nejlepší? Na GOG i Steam dorazí již 15. října.

Vývojáři z nezávislého studia ZA/UM sází na stavební kameny správného RPG - otevřený svět plný úkolů, propracovaný dialogový systém a samozřejmě i bezbřehé možnosti úpravy vaší postavy. Sami vývojáři ve svém popisu uvádí, že se můžete stát takřka vším - lidem milovaným hrdinou či troskou, jež má s lidskou bytostí pouze pramálo společného. Láska, smrt, morálně šedé volby nebo třeba stále kontroverzní téma sexu. Ve světě Disco Elysium tabu zkrátka neexistují a stejně jako i v běžném životě ani ve městě Ravachol neuniknete následkům svých činů.

Nad vším uvedeným však stále stojí příběh, a to konkrétně detektivně laděný a doplněný o náročné volby. Kde se však Disco Elysium od svých soukmenovců liší nejvíce, je výrazný důraz na dialogy. Rozhovory tak tvoří převážnou část herní náplně, přičemž slova nebudete vyluzovat pouze vy či vaše okolí. Svoji vlastní vůli mají totiž i vaše skilly, které tak nejenže poskytují užitečné bonusy, ale dokonce i aktivně promlouvají k vaší osobě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama