Project Resistance je v jádru stále hororem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project Resistance je v jádru stále hororem

Project Resistance je v jádru stále hororem

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

16. 9. 2019 13:50 5
Reklama

Odhalení nových her se nezřídka kdy nese na vlně polarizujících názorů. Jedna skupina jásá, zatímco druhá skanduje. Představení hratelné ukázky Projectu Resistance nebylo v tomto ohledu žádnou výjimkou. Mimo zklamání, že se nejedná o duchovního nástupce RE Outbreak se tak někteří hráči shodli i na tom, že titul postrádá samotného ducha série Resident Evil.

V reakci na tyto negativní názory vystoupil jeden z producentů společnosti Capcom, Matt Walker, který k věci podal své vlastní vyjádření. Project Resistance i navzdory vlně nevole označuje i nadále za skvělý survival horor, jež prý ozvláštňuje zajetou herní formuli o další zajímavé prvky. Osobně si však uvědomuje, že provedené změny nemusely sednout úplně každému, přičemž Walker apeluje zejména na hráče, jež čekali více z hratelnosti moderních Resident Evilů. Walker označil provedené změny za nevyhnutelné, neboť pro Capcom není trvale udržitelné nabízet hráčům identický zážitek a očekávat stále stejně pozitivní odezvu.

Jestliže vám Project Resistance až doteď unikal, jedná se o multiplayerový spin-off hororové série Resident Evil, jehož hlavní náplň tvoří 4v1 zápasy. V rámci jednotlivých klání se chopíte kontroly nad jedním ze čtveřice dostupných přeživších, přičemž pozice pátého hráče je rezervována pro tzv. Masterminda. Ten se pro změnu snaží postup přeživších zastavit, k čemuž mu slouží například ovládání dveří, vypouštění zombie, či dokonce i možnost sám vstoupit do bitevní vřavy v roli Mr. X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama