Sony povolilo cross-play pro další tituly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony povolilo cross-play pro další tituly

Sony povolilo cross-play pro další tituly

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 9. 2019 08:57 2
Reklama

Dlouhou dobu Sony bránilo otevření své platformy pro plnou podporu cross-playe, tedy hraní mezi PS4, XONE i PC. Snažilo se o uzavřený ekosystém, do kterého nikdo nemohl zasáhnout zvenčí, a až na nátlak obrovského úspěchu Fortnite se vedení uvolilo k tomu své brány otevřít a propojit hráče ze všech platforem na jeden server.

A určitě to znáte. Jakmile se dříve zakázaná věc povolí pro jednoho, chtějí ji všichni. Cross-play následně začalo podporovat i Rocket League, Dauntless, a v blízké době se k nim připojí další tři tituly, a to Paladins, Smite a Realm Royale, přičemž u určitých titulů se do soubojů připojí i hráči z Nintendo Switch. Paladins podporuje cross-play již nyní, Smite se připojí za týden, a Realm Royale připojí hráče ze všech platforem během října.

Shawn Layden, předseda Sony, navíc tvrdí, že společnost je otevřena pro cross-play, a závisí to pouze na vývojářích či vydavatelech, kteří si o povolení řeknou. Proti tomu ale vystoupil ředitel studia Chucklefish, podle kterého Sony velmi dlouho v rámci povolení cross-playe říkalo jasné ne. Tak jsme rádi, že se situace změnila, a brzy si hráči budou moct zahrát společně bez závislosti na tom, kde hrají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama