Cuphead soundtrack je velmi oblíbený
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cuphead soundtrack je velmi oblíbený

Cuphead soundtrack je velmi oblíbený

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 9. 2019 11:15 1
Reklama

Dnešní vývoj her není pouze o programování, tvorbě animací a marketingu. Zasahují do něj i další průmyslová odvětví. Dnešním standartem je motion capture, kdy se snímají reální lidé a jejich pohyb se přenáší do her, a často za těmi postavami stojí známí herci, připomeňme si například God of War a Christophera Judge, či Death Stranding a Normana Reeduse či Madse Mikkelsena.

Mimo to ale dobrou hru dělá i hudební kulisa, a to zejména soundtracky. I ty jsou velmi často dílem několika desítek lidí a není výjimkou, že se jejich dosah dostane až za hranice herního průmyslu. Právě to se teď povedlo originálnímu soundtracku k titulu Cuphead, jenž se umístil na první příčce v jazzové části Billboardu. Je to taktéž první herní soundtrack, kterému se podařilo takové příčky dosáhnout. Této kolekci se taktéž daří ve vinylové části, kde se drží na šestém místě, hned za největšími hity Queens.

Obecně se ale hudba z herního průmyslu stává čím dál tím větším mainstreamem. Za takový první hit můžeme považovat song Survival od Eminema, jenž promoval Call of Duty: Ghosts, a který se umístil na 5 místě v Hip-hop chartu a na Youtube má v současnosti téměř 158 milionů zhlédnutí.

O 80 milionů zhlédnutí více si drží písnička Warriors od Imagine Dragons, která zase promovala Worlds 2014, tedy šampionát v League of Legends. Riot Games obecně umí dělat dobré písničky a hit POP/STARS od fiktivní skupiny K/DA se v chartu POP umístilo na šestém místě a na Youtube má 262 milionů zhlédnutí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama