Square Enix předvádí grafiku budoucnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix předvádí grafiku budoucnosti

Square Enix předvádí grafiku budoucnosti

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

4. 9. 2019 13:36 1
Reklama

Grafika není vše. Motto, které slýcháme již od nepaměti. A byť je dozajista pravdivé, vizuální atraktivita titulů hraje nakonec možná větší roli, než jsme si sami ochotni připustit. Square Enix skrze činnost jednoho ze svých studií, Luminous Productions, proto odhalila, co vše nás v budoucnu na našich monitorech může ještě čekat.

Back Stage, jak je ukázka nazvána, nabízí pohled jak na samotný engine studia Luminous Productions - Luminous Engine, tak především na současné možnosti technologie ray tracingu, přesněji nového renderovacího algoritmu zvaného - path tracing. Vše od nastínění, přirozeného vrhání světla či drobných odrazů v očích samotné postavy dokládá, že změna s příchodem další generace konzolí, může být větší, než mohl kdokoliv čekat. A to zejména díky neuvěřitelně reálnému vyznění celé scény, jejíž působivost můžete sami posoudit níže.

Každý jediný záběr, který je v tech demu prezentován, je renderován v reálném čase, a to za využití jediné karty GeForce RTX 2080 Ti. Ta samozřejmě v současné době představuje nejen pomyslnou technologickou špičku na poli grafických karet, ale s cenovkou přesahující 30 tisíc korun i produkt, na který dosáhne opravdu málokdo. Pokud však uvážíme rychlost, s jakou se počítačová technologie vyvíjí, není bláznivé se domnívat, že již za několik let bychom podobné záběry mohli vídat i na danou dobu relativně průměrných grafických kartách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama