Konami vyvíjí hru ze světoznámé série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami vyvíjí hru ze světoznámé série

Konami vyvíjí hru ze světoznámé série

David Plecháček

David Plecháček

3. 9. 2019 10:56 8
Reklama

Konami za pár dní uvede vlastní vizi virtuální kopané. O znesvářených táborech „peskařů“ a „fifařů“ by se daly psát stohy papíru, nicméně vzájemná konkurence přispívá k tomu, že se oba tituly každoročně zlepšují. Obě společnosti, Konami i EA, ale s rostoucím úspěchem sportovních her přestávají zvládat ty nesportovní. Po čase takovou hru zkusí vydat i japonská společnost.

Konami má kromě každoroční Pro Evolution Soccer dvě výsostné série ve svém držení. Metal Gear Solid, který se vrcholu dočkal s Kodžimou s pátým dílem, a poté přišlo zklamání z dílu Survive, a Silent Hill, který na vrchol dokráčel před lety a mohl se tam vrátit před lety opět s Kodžimou, ale nakonec přišlo zklamání ze zrušení Silent Hills. Ani jedna série se ale rozšíření zatím nedočká, přestože se mluví o nové konzolové hře založené na globálně známé značce.

Není jisté, o jakou hru půjde. „Věříme, že velké konzolové hry jsou i pro nás jedním z nejdůležitějších odvětví. Proto se snažíme přijít s inovativními nápady a technologiemi, které potom uplatňujeme i na jiných zařízeních, a tak v tomto snažení budeme pokračovat i nadále. Plánujeme taktéž rozšířit naše portfolio, v blízké budoucnosti plánujeme projekt založený na globálně známe IP,“ říká Masami Saso, evropský šéf Konami, v posledním rozhovoru pro GamesIndustry.

Hovoří se o tom, že by mohlo Konami navázat na úspěch posledního Yu-Gi-Oh! na mobilech a vytvořit po letech novou velkou hru. Konami ale může vydat třeba nového Bombermana, možností má hned několik. Právě Bomberman je vedle MGS a jeho spin-offů, P.T., několika ročníků PES, a Yu-Gi-Oh! jednou z malá her, které Konami na současné generaci vydalo. Možná právě proto Konami hovoří o nové hře – aby dalo světu najevo, že na své hráče, kteří nehrají fotbal, nezapomíná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama