Telltale ožívá, vzniká nové studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Telltale ožívá, vzniká nové studio

Telltale ožívá, vzniká nové studio

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 8. 2019 13:56 6
Reklama

Vypadá to, že studio Telltale Games vstává z mrtvých. Její aktiva zakoupila společnost LCG Entertainment , do vedení se postaví Jamie Ottilie a Brian Waddle. Ottilie strávil většinu svého času okolo mobilních her a je zakladatel studia Galaxy Pest Control. Waddle zase spravoval prodeje a marketing enginu Havok.

Ottilie potvrdil, že součástí obchodu jsou i práva na The Wolf Among Us či Batmana, stejně jako k originálním hrám jako Puzzle Agent. „Je zde několik již prošlých licencí, o které se zajímáme“. Prý je možné, že nové studio bude pokračovat v pozastavených příbězích. To se ale nejspíše netýká The Walking Dead, jelikož práva na tuto sérii vlastní Skybound.

Není zatím jasné, jak to bude s licencemi okolo Borderlands, Game of Thrones, Guardians of the Galaxy či Minecraftu. Víme akorát to, že práva na Stranger Things se vrátili Netflixu. A proč se vlastně Ottilie pustil do obnovy Telltale? „Je to zajímavý byznys, který skončil kvůli trhu a některým rozhodnutím vedení. Mám ale rád hry, které vypráví příběh a myslím si, že by náš průmysl měl mít společnost, která se soustředí na ryze příběhové hry“.

Jednání o zakoupení započaly už před půl rokem. Partnerem transakce je vydavatel Athlon Games, který se nyní postará o obchodní záležitosti a distribuci. Nové studio bude sídlit v kalifornském Malibu. „Zatím plánujeme malý tým, který se soustředí na nástroje, technologii a design, vše si chceme vytvořit sami. Něco, jako animace či motion capture, vytvoříme s externím partnerem“. Lidem, kteří dříve v Telltale pracovali, bude nabídnuta pozice freelancera, později možná i full-time.

Studio prý plánuje pokračovat v epizodickém modelu, jak to dělal „starý“ Telltale. „Nejspíše zanecháme koncept epizod, ale s jiným tempem. Z hlediska spotřeby medií a zábavy je to dnes úplně jiný svět. Musíme zjistit, jak se lidi chtějí zabavit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama