Co týden dal: Cesty vedoucí do Kolína
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Cesty vedoucí do Kolína

Co týden dal: Cesty vedoucí do Kolína

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 8. 2019 16:00
Reklama

Losangeleskou E3 máme sice zafixovanou jako nejvýznamnější herní událost roku, co do velikosti a ekonomického významu ale jasně dominuje Gamescom. Tradiční veletrh v německém Kolíně nad Rýnem i letos přilákal několik stovek tisíců návštěvníků, a i letos se neobešel bez naší přítomnosti. Co do Kolína přivezli vystavovatelé z celého světa a co během hrami naplněného týdne ukázali?

HEART OF GAMING

Co týden dal: Cesty vedoucí do Kolína
i Zdroj: Hrej.cz

Gamescom již tradičně nepřinesl tolik odhalení, jako jeho americký protějšek. Patřil spíše čerstvým nebo úplně prvním gameplay záběrům z dříve oznámených titulů. To však neznamená, že by nebylo o co stát, právě naopak. Zahajovací večer těsně před otevřením bran kolínského výstaviště nabídl prostor několika velkým jménům. Kromě Googlu, který přivezl ukázat svou revoluční technologii Stadia, poutali především Geoff Keighley a jeho nejcennější host Hideo Kodžima. Slavný japonský designér odhalil několik podivných trailerů a opět přiblížil postapokalyptický svět americké budoucnosti. Přímo na stánku Death Stranding jsme měli příležitost vidět jedno další video, které blíže naznačuje, o čem bude příběh hry.

Fanoušci Metra si můžou už téměř týden vychutnávat čerstvě vydané DLC Two Colonels. Příběh zasazený do Novosibirsku se hratelnostně blíží prvním dílům série, nabízí lineární hratelnost obohacenou o hutnou, temnou atmosféru. A doufejme, že to samé bude platit pro Predator: Hunting Grounds. První gameplay trailer ukázal, že se lidští bojovníci utkají s nepřátelskými žoldáky, tu pravou zábavu ale zajišťuje osamocený, po zuby ozbrojený mimozemský lovec v rukou zkušeného hráče.

Spoustu novinek ukázala společnost EA. Ta sice trestuhodně opomenula očekávanou akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order, na druhou stranu všemi prostředky propagovala nové díly sérií Need for Speed a FIFA 20. Nesměl chybět obsáhlejší gameplay trailer, už víme, že mezi novinky bude patřit tuning zvuku motoru nebo šatník plný značkového oblečení pro virtuálního řidiče. EA ale řadu tvůrců pustila k mnohem obsáhlejší hratelné verzi hry a YouTube zaplavily videa přímo z hraní. Ať už se jedná o závodění nebo obsáhlý tuning, o hře si můžete udělat velmi detailní obrázek. A pokud vás zaujme, k dispozici je kompletní seznam 127 hratelných vozidel.

To na zeleném pažitu bylo veselo o něco méně. Většinou totiž hrál spíše druhé housle, více pozornosti dostala nová herní nadstavba Volta, navazující na oblíbenou sérii FIFA Street. Server IGN nabídnul poměrně obsáhlé video s nástinem příběhu a plným zápasem. Sídlištní trmy vrmy vypadají nadějně a z vlastní zkušenosti můžu říct, že komorní zápasy tři na tři jsou velmi zábavné. Americký web vyzkoušel i zápasy klasických jedenáctek a podělil se o duel hvězdných německých celků, mnichovského Bayernu a dortmundské Borussie.

Asi nejšťavnatějším zážitkem přímo z showflooru byla hratelná verze Marvel’s Avengers. Dotyčné záběry brzy sdíleli i sami tvůrci, konkrétně se jedná o prolog hry, kde tým superhrdinů čelí útoku na most Golden Gate. Svižná ukázka je koncipována jako demonstrace schopností všech pěti Avengerů, nechybí tedy Iron Manovy letecké manévry, vrhání Mjolniru nebo efektní boj s vibraniovým štítem.

Velkým tahákem Nintenda je Switch verze masivního RPG Zaklínač 3. Geraltova dobrodružství v kapesním formátu dlouho vyvolávala pochyby o možnostech technického zpracování, výsledek je však překvapivě uspokojivý. Ano, handheldový Zaklínač zřejmě na pohled dech nevyrazí, u hardwarově relativně slaboučké konzole ale lze mluvit o malém technickém zázraku.

Finští Remedy Entertainment mohou být pokládáni za průkopníky alternativních third person akcí, jejich poslední projekt Quantum Break se ale úplně podle představ nepovedl. Napravit se to snaží s další experimentální střílečkou Control, jejíž datum vydání se kvapem blíží. Na Gamescomu jsme kromě hratelné verze viděli i launch trailer.

V neposlední řadě stojí za zmínku Gears 5. Pokračování kultovní Xboxové série vychází už za necelé dva týdny, a zatímco šťastnějším hráčům ukazovalo jen multiplayerové módy, efektní trailer navnadil na pompézní příběh.

A CO DÁL?

Co týden dal: Cesty vedoucí do Kolína
i Zdroj: Hrej.cz

Hrej expedice na Gamescom byla nakonec veskrze úspěšná. Ano, nezačala úplně hladce a historka s nestihnutým letadlem bude Tadeáše (i Pavla) děsit ještě týdny a měsíce, nakonec jsme ale nasbírali obrovské množství materiálu, dojmů a zážitků, které postupně ventilujeme prostřednictvím videí a článků na webu. Vyzkoušeli jsme si desítky her, setkali se s řadou osobností herního průmyslu a naživo spatřili jistého legendárního Japonce…

Děkujeme za přízeň a doufáme, že jste si tento herní festival užili stejně jako my. Léto ale ještě nekončí a příští týden redakční povinnosti pokračují bez výjimky. Tak si herní sezónu užívejte s námi a, především, Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama