Logická hra FEZ je zdarma na Epic Storu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Logická hra FEZ je zdarma na Epic Storu

Logická hra FEZ je zdarma na Epic Storu

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

24. 8. 2019 10:43
Reklama

Indie logická plošinovka Fez je další z nabídky her Epic Games Storu, které si můžete aktivovat zcela zdarma. Hit Phila Fishe z roku 2012 debutoval na platformě Xbox Live Arcade Xboxu 360 a v následujících letech byl portován na spoustu dalších zařízení, včetně těch mobilních. Hra posbírala spoustu cen a skvělé recenze. V roce 2013 bylo dokonce oznámeno pokračování, které ale bylo hned o měsíc později zrušeno. Na aktivaci Fezu máte čas do 29. sprna, kdy bude nahrazena hned dvojicí dalších titulů.

Tou první je loňská plošinovka Celeste. Hra Matta Thorsona z Matt Makes Games vznikla z prototypu vytvořeného během čtyř dní na game jamu a mezi hráči zabodovala kromě hratelnosti i emotivním příběhem. Plné hře se podařilo prodat přes půl milionu kopií a pro mnohé se stala jedním z nejzásadnějších titulů minulého roku. Než se vám podaří Celeste dohrát, možná do hry konečně přibydou už dlouho slíbené bonusové úrovně, ale i bez nich před sebou budete mít pořádnou porci obsahu.

Ve stejný den jako Celeste ale bude uvolněna ještě jedna plošinovka, tentokrát od dánského studia Playdead. Řeč je pochopitelně o Inside z roku 2016. Nepřímý nástupce přechozí hry studia s názvem Limbo svého předchůdce kvalitou snad ještě překonal a stejně jako Celeste nepochybně patří mezi to nejlepší, co z nezávislé scény v posledních letech vzešlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama