Handheld Smach Z dostává nový procesor
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Handheld Smach Z dostává nový procesor

Handheld Smach Z dostává nový procesor

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

24. 8. 2019 13:22 3
Reklama

Je to zhruba tři čtvrtě roku, co jsme vás informovali o ambiciózním projektu s názvem Smach Z, který má za cíl přinést na trh unikátní handheld s podporou plnohodnotných Windows 10, a tedy i širokou paletou PC her. Zařízení však po dlouhých letech vývoje stále není připraveno k výrobě a nezkušení autoři museli kvůli problémům s výkonem dokonce zajít tak daleko, že na poslední chvíli mění procesor, jež zařízení pohání.

Spouštět nejnovější hry na mobilním procesoru s integrovanou grafikou je skutečně na hranici možností, a i proto byl tým kolem Smach Z nucen nahradit procesor AMD Ryzen Embedded V1605B výkonnější variantou V1807B. Jestli vám toto označení nic neříká, vězte, že se o nijak zásadní zvýšení výkonu nejedná. Ničemu nepomůže ani možnost zvolit si nově až 32 GB RAM či nové 480 GB velké SSD.

Přestože má zařízení Full HD displej, ukázalo se, že například prezentovaný Doom z roku 2016 běžel na původním procesoru na letošní E3 ukázce v rozlišení pouhých 1024 x 578 pixelů, čemuž výkonnější V1807B nijak zvlášť nepomůže. Smach Z má ale mnoho dalších problémů. Kvalita zpracování se nezdá být na dostatečné úrovni a na jednom z letošních videí je například vidět, že analogová páčka se v některých případech nevrací do své výchozí polohy, což je v kombinaci s cenovkou přesahující tisíc dolarů poněkud zarážející.

Je jisté, že autoři kolem možností Smach Z hodně mlží a rozhodně se nebude jednat o tak výkonné zařízení, jak bylo původně prohlašováno. Přiložené video z Gamescomu prezentující z dálky několik neplynule běžících her hovoří za vše. Přestože bylo datum uvedení na trh už několikrát odloženo a na webových stránkách výrobce stále svítí rok 2019, nezdá se, že by bylo reálné tento termín stihnout. Tisícům fanoušků, kteří handheld před třemi lety podpořili v rámci crowdfundingu tak nezbyde nic jiného než dále trpělivě čekat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama