Filmový Doom stále nepůsobí přesvědčivě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Filmový Doom stále nepůsobí přesvědčivě

Filmový Doom stále nepůsobí přesvědčivě

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

23. 8. 2019 07:00 7
Reklama

Nebudeme si mazat med kolem pusy, hrami inspirované filmy nikdy nepatřily a nejspíše ani nebudou patřit mezi to nejlepší, co stříbrné plátno nabízí. Avšak i zde existuje jistý nevyřčený standard a úcta k původnímu materiálu, která přesvědčí alespoň ty nejvěrnější z nejvěrnějších, aby sebrali odvahu a film zhlédli. Režiséři filmového Doomu: Annihilation však stále trochu tápou.

Minimálně tak alespoň působí další zveřejněná ukázka, která, pravda, nabízí neutuchající akci i krvelačné bestie, ale její samotné zpracování a využité efekty výsledný dojem značně sráží, přičemž atmosféra je ta tam. A to i přes fakt, že se znovu dočkáváme oné ikonické „FPS scény,“ kterou se proslavil první film. A i když je bezpochyby pravda, že si i tato filmová adaptace najde své publikum, kterému se zalíbí, nelze se kompletně oprostit od pocitu, že značka formátu Doomu si přece jen zaslouží něco více.

Abychom však autorům příliš nekřivdili a předem jejich pokus neodsuzovali, je na místě říci, že je film vytvářen v porovnáním s podobnými počiny pouze s minimálním rozpočtem a zároveň bez jakéhokoli přičinění samotné Bethesdy. Ale jelikož film ještě nevyše a my ho neviděli, jsme stále dalece od toho, abychom vyřkli jakýkoli ortel. Nakonec, kdo ví, třeba půjde o příjemnou odreagovačku a vše sedne, jak má.

A co vy, dáte filmovému Doomu nakonec šanci, nebo si ho po zhlédnutí ukázky raději necháze ujít? Podělte se s námi o své názory v komentářích!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama