Microsoft neplánuje vydávat své hry jinde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft neplánuje vydávat své hry jinde

Microsoft neplánuje vydávat své hry jinde

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

21. 8. 2019 12:15 5
Reklama

Na spolupráci mezi společnostmi Microsoft a Nintendo jsme si již pomalu začínali zvykat. Na Switch byl koneckonců oznámen i očekávaný titul z portfolia Microsoftu, The Outer Worlds. Jak to ale nyní vypadá, spojenectví dlouho nevydrželo a díky novému prohlášení Microsoftu se dozvídáme, že jejich budoucí 1st party tituly na jiných platformách nenajdeme.

S touto informací přišel ve včerejších hodinách magazín GameIndustry, který tuto zprávu obdržel poté, co došlo k ohlášení Nintendo Switch verze Ori and the Blind Forest a jeho konci coby PC/XO exkluzivity.

„Uplynulý rok byl pro nás coby firmu opravdu úspěšný, jelikož se nám povedlo více než zdvojnásobit počet našich interních týmů, které tak rozšířili řady Xbox Game Studios. Nehledě na přibývající studia, jsme si však stále byli plně vědomi svých existujících závazků vůči ostatním platformám. Na tom se i nadále nic nemění a my je samozřejmě hodláme plně ctít a dodržet. Nicméně, v budoucnu se námi vlastněná studia zaměří na vytváření her čistě pro naše platformy, a nemáme tak další plány nabízet své budoucí 1st party tituly na jiných konzolích. I nadále hluboce věříme v cross play a herní pokrok skrze poskytnutí dostatečné flexibility vývojářským týmům, které tak mohou přinést ten nejlepší možný zážitek,“ ukončil své prohlášení Microsoft.

Majitele Switche a ostatních platforem se tak nejspíše budou muset se změnou smířit, jelikož prohlášení působí opravdu rezolutně. Útěchou nám může být alespoň to, že již oznámených titulů se tato razantní změna nikterak nedotkne. Co se týče těch budoucích, zde je situace už horší a jedinou naději tak přestavuje případné využití některé ze streamovacích služeb, které jsou ve vývoji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama