Sunset Overdrive 2 na PS5? Spíše ne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sunset Overdrive 2 na PS5? Spíše ne

Sunset Overdrive 2 na PS5? Spíše ne

Marek Selinger

Marek Selinger

20. 8. 2019 17:45
Reklama

Jednu z největších bomb letošního Gamescomu odpálila během včerejšího večera Sony, když potvrdila akvizici studia Insomniac Games, tedy autorů Ratcheta & Clanka, FPS série Resistance či loňského hitu Marvel’s Spider-Man. A v neposlední řadě také open-world akce Sunset Overdrive.

Ta vyšla v roce 2014 exkluzivně na Xbox One, aby se vloni podívala i na PC. Po zakoupení Insomniacu japonským gigantem tak vyvstala otázka, co s tímto titulem bude nadále, bylo by snad možné, aby její pokračování vyšlo na další generaci konzole PlayStation? Krátká odpověď zní „ne“. Tedy alespoň prozatím. Jak potvrdil šéf Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Sean Layden, kalifornští vývojáři se plně soustředí na pokračování svých aktuální her, tedy sequelu pavoučího muže i roztomilé dvojice Ratchet a Clank.

„Vytvoření Sunset Overdrive byla pro Insomniac Games skvělá zkušenost, během které se toho hodně naučili. Upřímně říkám, že jsme se zatím nedívali na to, jak to vlastně s touto IP je. Jsme rádi za Spider-Mana i Ratcheta & Clanka, to je to, na co se v současnosti koncentrujeme,“ říká Layden.

Podle jiných zpráv se zdá, že práva na značku Sunset Overdrive vlastní sám autorský tým, nicméně vydavatelská práva na první díl patří Microsoftu, tudíž jeho předělávka na PS4 vypadá nereálně. A dle vyjádření představitele Sony se ani moc nezdá, že by se v současnosti počítalo s druhým dílem. Což se však může v budoucnu změnit, stejně tak fanoušky často zmiňovaný návrat série Resistance. Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama