Do Minecraftu přibude podpora ray tracingu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Minecraftu přibude podpora ray tracingu

Do Minecraftu přibude podpora ray tracingu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 8. 2019 11:05 4
Reklama

Je asi nepopiratelné, že i přes jisté kouzlo kostičkové světa, nepředstavoval Minecraft nikdy špičku grafické fidelity. Nakonec i dlouho očekávaný 4K update pro Xbox One X, který měl celý vzhled předělat k nepoznání, byl před pár dny odpískán, a my jsme tak znovu skončili se stejným Minecraftem, jaký jsme znali. Ne však na dlouho, poněvadž přišlo oznámení, že do Windows 10 verze hry přibude podpora ray tracingu zvaná path tracing.

O samotnou informaci se s námi skrze oficiální zprávu podělila Nvidia, která v několika odstavcích popsala, čeho všeho se změny dotknou. V budoucnu by se nám tak snad měla nabídnout šance okusit svět Minecraftu obohacený o realistické odrazy či dynamické nasvícení scény. Z přiložené ukázky je patrné, že hra oproti dřívějšku výrazně prokoukla, a hra tak doslova dostává druhý dech. A nezáleží, jestli váš zrak padne na odrazy na vodní hladině, světlo generované protékající lávou nebo na paprsky světla pronikající korunami stromů.

Co Nvidia sama ve svém příspěvku dále zdůrazňuje je i to, že vzhledem k faktu, že Minecraft patří mezi tituly s nejširší nabídkou modifikací na trhu, bude i ray tracing možné dále upravit. Abyste si ho však v první řadě mohli vůbec sami vyzkoušet, musíte nejdříve patřit mezi majitele karet, které tuto funkci podporují. Na zahřátí své karty však máte ještě nějaký čas, poněvadž datum vydání je dle informací, které magazín Polygon získal od zástupce Microsoftu, plánováno až na příští rok.

Na závěr je však nutno podotknout, že podobnou funkcionalitu, o jakou se nyní podělila Nvidia, nabízí delší dobu již celá řada modifikací. A za zmínku tak například stojí modifikace Stratum 2K, o které jsme vás již dříve informovali. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama