Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti

Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 8. 2019 16:00
Reklama

Gamescom je skutečně za dveřmi. Už v pondělí, ve večerních hodinách nasedá redakční tandem na letadlo, aby z Kolína nad Rýnem poskytl nefiltrovanou porci informací a dojmů. Uplynulý týden leccos naznačil, kromě prvních náznaků toho, co nás čeká a nemine však úřadovala společnost EA s oznámením nových Need for Speed. Pojďme se na nadcházející dny patřičně připravit.

RYCHLÍ A ZBĚSILÍ

Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti
i Zdroj: Hrej.cz

Letošní pokračování nekonečné značky Need for Speed pronásledoval mírně pohnutý osud. Zatímco jindy EA rychlými koly dobývala prkna E3, letos jsme i přes potvrzenou existenci projektu nové Need for Speed v Los Angeles neviděli. Obecně jsme předpokládali, že pokud se chtějí v EA vyhnout potížím, musí novinku ukázat nejpozději na Gamescomu. A americký vydavatel to stihl ještě dříve.

Pod palcem rozpačitého studia Ghost Games vzniká už třetí díl rebootované série. V roce 2015 přišel po letech bloudění v kruzích výrazný obrat, novinka bez podtitulu ale nebyla i přes zjevnou inspiraci populární podsérií Underground příliš úspěšná. Payback v roce 2017 reputaci série i tvůrců příliš nenapravil. Napraví ji letošní Heat?

O zasazení dílu jsme spekulovali dlouho. První neoficiální leaky (konkrétně ten se jménem titulu) byly prohlášeny za nepravé, nakonec se však ukázalo, že letošní Need for Speed skutečně ponesou podtitul Heat. Stylizace názvu navíc hrála do karet spekulacím, že novinka přenese hráče do Miami 80. let. Dlouho očekávaný návrat do minulosti se ale opět nekoná, Heat budou skrz naskrz moderním titulem, který v současné metropoli zkombinuje prvky nelegálních nočních závodů a automobilových srazů ve stylu Pro Street.

Heat nabídne dvojí život pouličních závodníků. Během dne se závody přenesou na uzavřená závodiště, kde může v zásadě legálně hlavní hrdinka vydělat pořádný balík peněz, obratem je nainvestovat do závodního stroje a v noci vyrazit do ulic trhat asfalt za hranicí zákona. Samozřejmě za přítomnosti policejních složek.

Dobrou zprávou je, že se tvůrci poučili z kritiky hráčů a zbavili se neoblíbených prvků Payback. Pryč je tuning formou levelových kartiček, pryč jsou nepopulární lootboxy. Jediné, co zůstává, jsou tradiční DLC balíčky nových vozidel a urychlovací patche pro línější nebo časově zaneprázdněné hráče.

KOLÍNE KOLÍNE

Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti
i Zdroj: Hrej.cz

Už jenom hodiny nás dělí do startu druhého letošního herního svátku, Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. I tentokrát budeme přímo na místě, v redakčním dynamickém duu však Honzu vystřídal Tadeáš. A na co se můžeme těšit?

Úvodní show nabídne hned několik dosud neviděných záběrů. Asi nejzajímavější je informace o ukázce Call of Duty: Modern Warfare. Na připravované pokračování legendární série se těší i Geoff Keighley, který bude celým večerem provádět. Dle jeho slov Infinity Ward připravuje vedle nového traileru zatím nespecifikované odhalení.

Chybět by nemusel ani Blair Witch, očekávaný horor od polských tvůrců atmosferické série Layers of Fear. Působivé 4K záběry demonstrují procházku temným lesem. Budeme se bát? Jistě, budeme.

Gamescom bude zahajovat také legendární mimozemský lovec. PS4 exkluzivita Predator: Hunting Grounds nabídne multiplayerové bitvy na život a na smrt, zatím jsme však viděli pouze strohý teaser trailer. Právě na otevírací show poprvé uvidíme přímo gameplay záběry. Příliš prostoru vzhledem k povaze akce tvůrci nedostanu, jsme tudíž zvědaví, jak nabušený trailer bude.

A přítomen bude i Capcom, který chystá něco v souvislosti se značkou Devil May Cry. Nový díl je sice velmi nepravděpodobný, k pátému dílu ale zároveň nemá vyjít žádné DLC. Po fenomenálním úspěchu remaku Resident Evil 2 a Devil May Cry 5 můžeme od japonského vydavatele čekat leccos…

NĚCO KONČÍ, NĚCO ZAČÍNÁ

Co týden dal: Žhavou potřebu rychlosti
i Zdroj: Hrej.cz

Úspěšná je bezpochyby i sága Metro. Původně literární alegorie na současné Rusko postupně přerostla v oblíbenou herní trilogii, dle dostupných indicií ale 4A Games brzy naváží s dalším dílem. Kromě finančních zpráv firmy to potvrzují i slova autora knižní předlohy, ruský spisovatel Dmitrij Gluchovský na svém Instagramu zveřejnil, že pracuje na dalším herním příběhu z post-apokalyptického světa.

Naopak končí životní cyklus závodního titulu Forza Motorsport 6. Od roku 2015 v něm virtuální jezdci najezdili miliony kilometrů, podobně jako druhý Grid ale narazil na problémy s licencemi. 15. září se odebere do křemíkového nebe, respektive zmizí z oficiální digitální distribuce. Současní majitelé Forzy o možnost hraní samozřejmě nepřijdou. Na druhou stranu, těsně před skonem se Microsoft rozhodl vdechnout hře život formou Games with Gold. 

 

Konec dobrý, všechno dobré. Poslední týden před Gamescomem je za námi. V průběhu týdne se o kompletní informační servis postaráme jak my s Pavlem přímo z místa dění, tak pražský redakční tým v čele s Davidem.  Tak se nažhavte s námi a, jako vždy, Hrejte s námi! 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama