Epic rozšiřuje podporu cloud savů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic rozšiřuje podporu cloud savů

Epic rozšiřuje podporu cloud savů

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

16. 8. 2019 13:17 7
Reklama

Možná si vzpomenete, že v průběhu minulého měsíce se vynořila zpráva, že Epic Game Store zahájil integraci cloud savů do vybraných titulů. Jistě, někdo by si mohl říct, že konečně objevili Ameriku, budiž. Ale ať už na to nahlížíte jakkoliv, jedná se o krok kupředu, jak se zase o kousíček přiblížit Steamu. A že se Epic snaží, je vidět, poněvadž poslední update rozšířil podporu této funkce z původních dvou titulů na současných sedmnáct.

Jak vás asi napadne, stejně jako u Moonlighteru a This War of Mine, které tuto funkci podporovaly, je i většina ze zmíněných 17 her taktéž tvořena tituly, jenž EGS někdy nabídl ve svých týdenních akcích. A najdeme tak mezi nimi hříčky, jako je Alan Wake z předminulé nabídky, tak i Mutant Year Zero z té současné. Epic navíc poukazuje, že podpora funkce cloud savů platí i pro tituly od Ubisoftu, jelikož do jednoho využívají této funkce skrze Uplay.

Na otázku, proč se tato novinka nedotkne všech her, odpověděl Epic stručně tím, že funkci stále ve spolupráci s vývojáři testují a že s postupem času její využití rozšíří na větší spektrum her. Posledním dechem zástupci Epicu dodávají, že se do budoucna budou vynasnaží, aby nové tituly mohly funkci cloudového úložiště využít již od chvíle svého vypuštění, a nemuseli se ji tak dočkat až z mnohaměsíčním zpožděním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama