QD spokojeni s porty na PC. Co plánují dál?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka QD spokojeni s porty na PC. Co plánují dál?

QD spokojeni s porty na PC. Co plánují dál?

David Plecháček

David Plecháček

14. 8. 2019 08:57
Reklama

Vyplatí se autorům příchod na Epic Games Store? A pokud pro tento obchod vzniká speciální port, stálo to vývojářům za investovaný čas a peníze? Částečně na obě otázky odpovídá David Cage se svým studiem Quantic Dream, které na EGS přivádí své starší tituly. A podle všeho, zaměříme-li se například specificky na Heavy Rain, prodeje splnily očekávání.

Heavy Rain je z balíčku s Detroitem a Beyond asi nejlépe přijatou hrou, a podle všeho tomu odpovídají i prodeje. Cage nicméně podotýká, že všechny hry se vždy skvěle prodávaly v dlouhodobém horizontu, a tak věří, že budou vysoká čísla i u Detroitu a rozpačitého Beyond. Podle všeho se už teď přibližně roční práce portování všech tří titulů vyplatila. „Strávili jsme s našimi hrami rok optimalizováním enginu, redesignováním ovládání, abychom si byli jistí, že bude vše fungovat tak, jak má,“ řekl Cage v rozhovoru pro DualShockers.

Za to, že i nové publikum může vyzkoušet populární příběhové hry, samozřejmě může i Sony. Nebýt vřelých vztahů, nikdy by k tomuto kroku dojít nemohlo. „Vždycky nám neuvěřitelně pomáhali a na oplátku jsme vždy byli velice loajální. Jen díky tomu jsme mohli vést vzájemně otevřenou diskuzi, jejímž výsledkem je to, že naše hry mohly vyjít i na PC,“ řekl Cage.

Výsledek samotných portů, přestože všechny hry vznikaly na enginu, který počítal jen s PlayStationem, ale nakonec dopadly dobře. Teď už se Quantic Dream může soustředit jen na budoucnost. Ta překvapivě nespočívá jen ve vývoji nových her, ale i v jejich vydávání – studio by totiž rádo pomáhalo menším, nápaditým týmům. „Jakožto vývojáři myslíme, že vývojářům rozumíme,“ zmiňuje ředitel francouzského studia výhody takového kroku. Proto bude následujícím krokem vytvořit divizi, pro níž „je na trhu místo“. „Myslíme, že tu není vydavatel s „etickým“ přístupem nabízející férovou dohodu bez požadavku vzdát se vlastnictví nově vznikající IP.“ Jak se bude vývojářům dařit na tomto poli, ukáže čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama