Phil Spencer o streamování her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer o streamování her

Phil Spencer o streamování her

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 8. 2019 13:28 7
Reklama

Google se svým projektem Stadia znovu otevřel diskuzi nad tím, jestli je streamování her v dnešní době již konkurence pro zavedené služby a běžné počítače, nebo ne. Před několika lety se o něco podobného pokoušela NVIDIA a moc se jí to nepovedlo. Google ale zase disponuje obrovskou infrastrukturou, prostředky a také jménem.

Ředitel divize Xboxu Phil Spencer si ale myslí, že „Netflix pro hry“ je ještě daleko. I přes vývoj své vlastní streamovací platformy xCloud nevěří v to, že hraní her přes internet bude za chvíli jedinou cestou, jak hry hrát obecně. „Myslím si, že jsme roky od toho, než se toto stane mainstreamem. A když říkám roky, myslím tím mnoho let“.

I když si Spencer uvědomuje, že streamování je momentálně velmi populární na televizi, upozorňuje na to, že Netflix je zde skoro 20 let. A i když se změna v technologii jeví ze dne na den, ve skutečnosti jde o spoustu práce. „Myslím si, že streamování her zde bude dříve než za 20 let, ale rozhodně to nebudou dva roky. Je to technologická změna a jakkoliv se to může zdát, nestane se to přes noc“. Spencer tím možná taktéž naráží také na mentalitu hráčů, kteří nechtějí opouštět své drahé a cenné stroje jen tak. Je možné, že za několik let hardware hráčů zestárne natolik, že se do něj už nebude tolik investovat a naopak si hráči budou kupovat hry na Stadii či podobných technologiích. Co si o streamování her a Stadii myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama