Willits po id Softu povede studia Saberu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Willits po id Softu povede studia Saberu

Willits po id Softu povede studia Saberu

David Plecháček

David Plecháček

13. 8. 2019 09:03
Reklama

Tim Willits bez práce dlouho nezůstal. Poté co opustil studio id Software z nejvyšší pozice se vydal hledat životní štěstí do menší společnosti, která ale rozhodně není neznámá a rozhodně nemá potenciál dalšího růstu. Willits bude nově pracovat pro Saber Interactive, autory poměrně úspěšného World War Z.

Sám dlouholetý zaměstnanec id Softu se o novinku podělil na svém Twitteru. Co se týče zodpovědnosti, svým bedrům nijak zvlášť neulevil – od prvního srpna totiž šéfuje pět týmu Saberu rozesetých po celém světě. Jak na Twitteru též prozradil, na starosti má především kreativní vizi.

Je sympatické vidět, že ani po čtyřiadvaceti letech Willitsovi videoherní průmysl nezhořkl a rád se pustí do další etapy. V ní bude muset ukočírovat týmy v New Jersey, Petrohradu, Madridu, Minsku nebo Liverpoolu. Kromě nových projektů ale mají jednotlivé týmy i poněkud naléhavější povinnosti. Ještě letos vyjde remaster videoherních Ghostbusters, a kromě toho Saber portují i třetího Zaklínače na Nintendo Switch. Jak tedy „Switcher“ dopadne je tak především v jejich rukou.

„Odejít po 24 letech ze studia... je to těžké. Nenapadá mě lepší příměr, než že je to jako manželství,“ řekl magazínu Fortune. „Na druhou stranu vidím, jak tým okolo Saberu rostl a expandoval. Teď je dobrý čas, kdy odejít, a v mém věku musíte pracovat s lidmi, s nimiž se vám bude pracovat dobře. Už si nemusím nic dokazovat. Byl jsem úspěšný, stojí za mnou dobré hry. Nakonec teď už budu vážně jen cestovat kolem světa a navštěvovat skvělá místa a úžasné lidi a týmy, kteří dělají nové videohry.“ Ano, touto optikou se Willits nebude mít zase tak špatně...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama