V seriálovém Zaklínači bude i mladý Geralt
i Zdroj: Netflix
Novinka V seriálovém Zaklínači bude i mladý Geralt

V seriálovém Zaklínači bude i mladý Geralt

David Plecháček

David Plecháček

13. 8. 2019 10:19
Reklama

Víte, co spojuje čtvrté Uncharted a poslední Tomb Raider? 

No dobře, to není ta nejlepší otázka. Hromada věcí. Ale kromě očividných shodných rysů, jako je žánr, herní náplň a faktu, že Drake byl často popisován jako Lara v kalhotách (nebo Lara jako Drake v sukni?), je to i fakt, že se obě hry vydaly po stopách hlavních hrdinů hluboko do historie. V případě Uncharted se to samé čeká i u plánovaného filmu. Flashbacky jsou ale populární i v jiných hrách, vzpomeňme například na malou Aloy z Horizonu. A ačkoliv se návrat do minulosti vyhnul například Zaklínačovi, v seriálové podobě tomu bude naopak.

The Witcher od Netflixu se tak zařadí po bok dalších desítek projektů poslední doby, které když neví kudy vykročit vpřed, sáhnou zpět do historie. Je pravda, že mládí Geralta nabízí nespočet možností odkud čerpat nebo kde naopak dokreslovat prázdné mezery, ale jestli nás nakonec nebudou minulostní pasáže spíše iritovat, ukáže až výsledek. Kromě toho také víme, kdo mladého, ještě nepřeměněného chlapce bude hrát – Mezinárodní filmová databáze (IMDb) zveřejnila informaci o tom, že byl do role obsazen Tristan Ruggeri.

Ruggeri za sebou nemá žádnou větší roli a dost možná nedostane prostor zazářit ani v seriálu. Podle dostupných informací se jeho chvíle bude nacházet v jediném díle, a to díle osmém. Na druhou stranu bychom se divili, kdyby se autoři nerozhodli do neprobádaného území zabrousit mnohem výrazněji. Dost také bude záležet, které části se autoři rozhodnou věnovat. Může jít obecně o Geraltovo mládí, ale také o zaklínačský, náročný a nebezpečný proces přeměny. Jelikož by se ale měl seriál držet knih, dost možná půjde o záblesky z druhé knihy, konkrétně kapitoly Něco více, v níž je Geralt raněn a na povozu Yurgy blouzní a vzpomíná na věci minulé. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama