Z Outer Worlds může být na Xboxu série
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Outer Worlds může být na Xboxu série

Z Outer Worlds může být na Xboxu série

David Plecháček

David Plecháček

12. 8. 2019 11:00 7
Reklama

Obsidian je majetkem Microsoftu. The Outer Worlds, které vyjde letos na podzim, ale nikoliv. Jedná se o hru, jejíž vývoj započal už před tím, že si Microsoft známé studio pořídit, a tak nevlastní vydavatelská práva, která má Private Division, divize Take-Two podporující hry nezávislých autorů, jimiž Obsidiani ještě před časem byli. Co ale bude se značkou do budoucna? A bude vlastně z The Outer Worlds série?

Nikoho zřejmě nenapadlo, do jak absurdní situace se může vydání letošního černého koně dostat. Pokud jej totiž budete hrát jinde než na platformách Microsoftu, může vám značná část příběhu utéct. Stačí, aby se Microsoft později rozhodl, že ze značky udělá jednu z ikon Xboxu (a Windows 10), a ostatní budou nahraní. Myslíte, že jde o kreslení čerta na zeď? Nikoliv, Microsoft se v tomto směru vyjádřil poměrně jasně.

Ačkoliv ne každý first-party titul musí být exkluzivní – vzpomeňme například na Minecraft – s Obsidianem bude situace zřejmě odlišná. „Z toho, co jsem z Outer Worlds viděl, si myslím, že to je něco, na čem můžeme stavět, a že se z toho opravdu stane série, která bude za našeho přispění růst,“ řekl Mike Booty, šéf Xbox Studios. „To, co vytvořili, je úžasný svět. Sám často přemýšlím, co potřebujete k úspěšné sérii. Je to příběh, spousta postav a svět velký dost na to, abyste do něj mohli přidat další příběhy?“ ptá se sám sebe v rozhovoru pro GameInformer.

To všechno by The Outer Worlds mělo díky svým autorům nabídnout. Booty potvrdil, že už teď Obsidian pracuje na dalších neoznámených projektech, které budou mířit jen do rodiny Microsoftu. Zda se mezi nimi nachází ve fázi projektu i pokračování, není zřejmě. Je to ale přinejmenším pravděpodobné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama