Revize Switche nabízí i další novinky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Revize Switche nabízí i další novinky

Revize Switche nabízí i další novinky

David Plecháček

David Plecháček

12. 8. 2019 14:38 3
Reklama

Jistě, hlavní slovo si pro sebe uzmul menší Switch, ale ani ten klasický se po oznámení hardwarové novinky neztratí. Pokud si jej někdy v těchto dnech pořídíte, pravděpodobně se vám do rukou dostane revidovaná verze. Jak víme, ta by měla mít větší baterii, která výrazně ovlivní, jak dlouho můžete v handheld režimu hrát na cestách. Není to ale jediná změna, ačkoliv o těch ostatních Nintendo mlčí.

Ostatní změny totiž nejsou jednoduše tak výrazné. Ani jedna z nich váš zážitek neovlivní tolik, jako to, že místo čtyř hodin zvládnete hrát Zeldu hodin šest bez potřeby připojení kabelu nebo umístění konzole do doku. Přesto revize skrývá pro někoho drobnosti, pro jiného opravuje porodní bolesti první verze.

Jedná se především o displej, který byl vylepšený v několika ohledech. Jednak se zvýšil jeho jas, respektive je teď nastavený tak, abyste mohli se Switchem hrát i venku na přímém slunci. V číslech se bavíme o rozdílu 30 nitů (jednotek svítivosti), přičemž původní verze nabízela přibližně 290 nitů, nová až 320. Ruku v ruce s tím šla i redukce úrovně teploty barev na obrazovce, která klesla ze 7000 kelvinů na 6750. Barvy by tak měly být přirozenější.

Samotný Switch se ukázal i přes vyšší svítivost chladnější. Zdá se, že si lépe poradí s odvodem tepla, a to jak v zadokované verzi, tak ve verzi na cestách. Netřeba říkat, že byl test proveden s dvěma novými zařízeními, čili se ani na jednom nemohlo projevit stáří zařízení. A odlišné se zdá být podle serveru Twisted Voxel i uchycení Joy-conů, přičemž to ale může být dáno „odlišným postupem při výrobě, a změna se tak nemusí vztahovat k nové revizi“.

Jestli poslední zmíněná změna může souviset s rostoucími stížnosti na analogové páčky původních Joy-conů, nevíme. Pokud ale máte s původními ovladači problém, Nintendo slíbilo možnost bezplatné opravy. Tedy až potom, co se proti společnosti objevila žaloba. Situace nicméně nakonec skončila pro hráče uspokojivě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama