Epic žalován kvůli úniku dat o uživatelích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic žalován kvůli úniku dat o uživatelích

Epic žalován kvůli úniku dat o uživatelích

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

12. 8. 2019 13:45 4
Reklama

Víkend většinou bývá na zajímavé informace chudý, ale sem tam se přihodí, že se vynoří něco, co nelze jen tak přejít. Kupříkladu nejnovější zpráva o tom, že Epic Games byl zažalován kvůli úniku osobních údajů uživatelů Fortnite.

„Skrze objevení zranitelného místa v sub-systémech Epic Games se povedlo útočníkům provést úspěšný XSS útok, kdy stačilo, aby nic netušící uživatelé klikli na odkaz zaslaný útočníkem. Jakmile se tak stalo, získali útočníci plný přístup k Fortnite účtu oběti i bez toho, aby daný uživatel vyplnil po otevření zaslaného odkazu jakékoli přihlašovací údaje,“ popsali únik informací zástupci Check Point Researchers. Chyba byla samozřejmě zanedlouho Epicem opravena, a nyní již tak nepředstavuje další hrozbu. To ale nemění nic na faktu, že Epic nikterak neinformoval nic netušící uživatele, že jejich údaje padly do rukou útočníků.

Poslední věta je právě tím důvodem, proč se více než 100 poškozených uživatelů rozhodlo oslovit zástupce právnické firmy Franklin D. Azar & Associates, aby podali hromadnou žalobu na Epic Games. Ten odmítl situaci jakkoli komentovat a vypadá to, že žaloba skutečně poputuje k soudu v Severní Kaloríně, kde se rozhodne o jejím výsledku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama