Adventura Hourglass připomíná The Witness
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Adventura Hourglass připomíná The Witness

Adventura Hourglass připomíná The Witness

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

12. 8. 2019 09:15
Reklama

Hádanky, puzzly, hlavolamy či jakýkoli další způsob jak potrápit svůj mozek vždy patřili mezi něco, co přitahovalo pozornost nejednoho hráče. Ať už kvůli výzvě, pocitu vlastní chytrosti či jednoduše proto, že vás to baví. The Witness se řadil mezi krále tohoto žánru, proč tedy neomrknout i hru, které k němu nemá vůbec daleko.

Řeč je o first person logické adventuře Hourglass, ve které budete přeneseni prostorem a časem do alternativní verze někdejšího Egypta. Váš úkol je jednoduchý. Jakožto Aywa, dcera slavného archeologa, pátráte po stopách svého otce, který za záhadných okolností zmizel při své poslední expedici. Aby jste však svoji povinnost coby dcery naplnili, budete se muset nejdříve dostat skrze chrámy naplněné různými hlavolamy pracujícími na bázi manipulace s časem.

Právě čas bude vaší největší zbraní, jelikož budete schopni zaznamenat své provedené činnosti, dejme tomu zmáčknutí vhodného spínače, a následně tuto scénu přehrát zatímco vaše současné já může pokračovat kupředu. Upřímně, lepší než slovní popis budou jednotlivé ukázky přítomné na Kickstarteru. Ano, hra je přítomná na Kickstarteru a po pouhých pár dnech byla schopna docílit již poloviny požadované částky. Pozoruhodné je i to, že za Hourglass stojí pouze dvojice vývojářů. Nemusíte se však bát, že by šlo o naprosté zelenáče, oba se již dříve podíleli na rozličných herních projektech, během kterých nasbírali zkušenosti. Co se platforem týče, oznámená je zatím pouze PC verze s tím, že by tvůrci velice rádi dostali hru i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama