Oznámena free-to-play střílečka Caliber
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámena free-to-play střílečka Caliber

Oznámena free-to-play střílečka Caliber

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 8. 2019 14:00 3
Reklama

Chvíli se zdálo, že mají ve Wargamingu plné zuby všech těch tanků, bitevních lodí a války vůbec. Po odbočce v podobě chystané diablovky Pagan Online se nicméně vrací zpět do válečné vřavy. Oznámili totiž novou taktickou free-to-play střílečku - Caliber.

Na novém projektu spolupracují s 1C Game Studios. Chystají se oslovit dospělejší publikum (16+). Caliber se soustředí na souboj dvou čtyřčlenných týmu, důležitá je komunikace, koordinace a taktické myšlení. Těžká technika si tedy na nějaký čas odpočine.

Připraven je režim PvE, v němž se hráči utkají s počítačem řízenými protivníky, na zkušenější vojáky pak čekají klasické PvP souboje. Hráči mají možnost vybrat si ze čtyř odlišných tříd. Na bojiště se mohou vydat v roli útočníka, medika, odstřelovače nebo podpory. Vybrat si lze také příslušnost ke konkrétním speciálním jednotkám. K dispozici bude polský GROM, americké námořnictvo SEAL a německé Kommando Spezialkräfte. Znalci jistě ocení důraz na autenticitu. Ta je patrná například ve zpracování uniforem a zbraní.

Caliber si odbude svou premiéru na letošním Gamescomu. Účastníci veletrhu tedy budou mít šanci vůbec poprvé free-to-play střílečku vyzkoušet. „Jsme nadšeni, že letos poprvé představíme Caliber v Evropě, zejména proto, že bude k vidění na největší herním veletrhu Gamescom,” prohlásil produktový ředitel Alexander Zezyulin. „A ano, při navrhování hry jsme se ujistili, že vyhovuje filozofii Wargamingu: mít možnost zdarma vyhrát a být k hráčům férový. Je také důležité si uvědomit, že Caliber není jen akční střílečkou, k vítězství vám pomůže především taktika.”

Další informace o hře jsou k dispozici na oficiálních stránkách. Právě tam se mohou zájemci také přihlásit do chystaných testů a získat tak možnost zahrát si Caliber ještě před vydáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama