Vzniká bojovka League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká bojovka League of Legends

Vzniká bojovka League of Legends

David Plecháček

David Plecháček

5. 8. 2019 12:37
Reklama

Na osud studia Radiant Entertainment si vzpomene málokdo. Fanoušci League of Legends si možná vzpomenou snáz, jelikož je v roce 2016 koupili vývojáři z Riot Games, kteří za populárním LoLkem stojí. Radiant vyvíjeli nadějnou bojovku Rising Thunder, která byla posléze zrušena a všeobecně se mělo za to, že Riot prostřednictvím nového studia vytvoří hru z univerza League of Legends. Po letech ale jako by se zapomnělo. Mylně. Spekulace se po třech letech potvrzují.

Na právě proběhnuvší akci Evo 2019 došlo k definitivnímu rozuzlení zápletky. Jak samotný šéf vývojářského týmu říká, jednalo se o „nejhůře utajované tajmeství tohoto světa“, a tak vlastně ani není překvapením, co to za hru vlastně vzniká. „Už když jsme v roce 2016 spojili síly s Riot Games, říkal jsem, že o nás chvíli nebude slyšet,“ řekl Tom Cannon. Z pověstné díry vývojáři vylezli až letos.

A s nimi hra, která má své základy v Rising Thunder. „Prvním krokem bylo udělat indie bojovku, s ní jsme se hodně naučili. Riot nám poté umožnil vytvořit hru, na níž mohou být všichni hrdí. Každý si řekne, že je mu ta hra vytvořená na míru,“ říká ředitel studia Radiant. „Udělat takovou hru je ale extrémně obtížné. „I proto máme před sebou ještě dlouhou cestu, i proto tu neřeknu, že hra zanedlouho vyjde.“

Na druhou stranu autoři každý den postupují kupředu a dělají pokroky. Jakmile budou mít vývojáři více informací, s nimiž se budou moci s ostatními podělit, udělají to hned, jak jim to situace dovolí. Do té doby ale neznáme ani název, neviděli jsme žádné logo, a celý projekt tak zůstává stále zahalen tajemstvím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama