UT nevzniká i proto, že nenašel vlastní esenci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UT nevzniká i proto, že nenašel vlastní esenci

UT nevzniká i proto, že nenašel vlastní esenci

David Plecháček

David Plecháček

5. 8. 2019 09:56 6
Reklama

Epic, to je v současnosti synonymem pro Epic Game Store a Fortnite. Je téměř udivující, s jakou rychlostí se toto spojení promění za několik málo měsíců. Vždyť dříve byl Epic synonymem pro Unreal Engine, nebo Unreal jako takový. Jakoby svět kvůli EGS a Fortnite zapomněl, že jeden nový Unreal ještě nedávno vznikal – Unreal Tournament.

Nejnovější přírůstek si hráči mohli zahrát už před dlouhými roky. Nadcházející hru oznámila severoamerická společnost v roce 2014. Dlouhých sedm let po Unreal Tournamentu 3 trvalo, než se Epic rozhoupal k akci a k oznámení. Oficiálně však začal vývoj ve stejný den, jinými slovy, vývojáři měli všechno před sebou. Na vývoji se navíc měla podílet i komunita, která si mohla různé verze i zahrát.

Od července 2017 nedostal UT žádný update, v prosinci minulého roku byl vývoj oficiálně pozastaven. Velká část vývojářského týmu se podle předpokladů už dávno před tím pustila do podpory battle royale části Fortnite, a Epic tak stvrdil jen to, o čem se dávno před tím spekulovalo. To všechno je rekapitulace, která směřuje k zásadní otázce – proč Epic Unreal Tournament nedokončí?

Fortnite je samozřejmě jednou z odpovědí. Sám Tim Sweeney se nezříká toho, že by snad dojná kráva Epicu nehrála roli. Ale protože Epicu nechybí peníze, není to tak, že by nemohl investovat do růstu vývojářského týmu. Existuje totiž i jiný důvod, vývojáři nevědí, jak. Tento názor zveřejnil sám Sweeney na Twitteru jakožto odpověď jednomu zvídavému tazateli. „Nevíme, jak Unreal Tournament dokončit, jelikož se jednalo o experimentální projekt a my nebyli za celou dobu schopní nalézt jeho esenci,“ řekl doslova.

Ačkoliv by následující úvaha mohla být spíše základem jiného článku, je možné, že Epic půjde ve šlépějích Valve. I ten v určitém bodě ztratil schopnost „dokončit“ vlastní projekty a sám neví, jak s nimi naložit. Epicu se shodou náhod a díky neuvěřitelnému štěstí povedlo bodovat s Fortnite, díky němuž rozjíždí jiný byznys, v němž není na prvním místě herní vývoj, ale herní distribuce. Nedivili bychom se, kdyby Unreal Tournament nebyl první ani poslední hrou, která skončí v Epicu na půli cesty. S množstvím peněz bude přibývat i množství možností, které zdaleka ne všechny doputují do svého cíle, i když ten základní předpoklad – finance – mají bezpečně zajištěný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama