Roblox překonává v popularitě Minecraft
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Roblox překonává v popularitě Minecraft

Roblox překonává v popularitě Minecraft

David Plecháček

David Plecháček

5. 8. 2019 14:50 1
Reklama

V hPodu #700 jsme mimo jiné rozebírali posledních devětadevadesát podcastů. Čí to byla éra? Fortnite? Naše odborná porota se shodla i na tom, že jsme v minulosti zažívali například i éru Minecraftu. Neshodla se jen na tom, čí éra bude ta následující. Možná éra hry, která Minecraft překonala v několika ohledech. Éra Robloxu.

Podle všeho má totiž Roblox přes 100 milionů aktivně hrajících hráčů, kteří se do hry připojí alespoň jedenkrát za měsíc. To Minecraft se naposledy chlubit číslem neméně obdivuhodným, ale přesto ne tak vysokým – v březnu hru spustilo 91 milionů uživatelů. Roblox tak evidentně stále bobtná a s klidným výraznem na tváři se může o svou vlastní éru v následujících letech porvat.

S informací přišla britská verze magazínu Eurogamer. Ta zároveň ve své zprávě říká, že i když se jedná o jednu z největších her současnosti, v médiích proplouvá jakoby bez zájmu. Možná to je tím, že Roblox není novinkou, původně vznikl coby free-to-play titul už v roce 2006 a v posledních letech si získává popularitu mezi mladšími hráči především na PC, Xboxu One a mobilních zařízeních.

To, že vystřídal Minecraft, vlastně není tak překvapivé, když uvážíme, kolik styčných prvků obě hry mají. I Roblox je ve své podstatě sandbox, v němž si člověk vytvoří vlastní svět. Silný aspekt v něm ale hraje sociální prvek, o němž mluví i David Baszucki, vývojář, který Roblox přivedl na svět. Možná i ten přivedl do hry i nebývalé procent dívek – je jich přes 40 procent.

Eurogamer ale připomíná ještě jeden důležitý aspekt, Microsoft může pozornost strhnout zpět na Minecraft, bude-li chtít. Zároveň se značka sama postará o to samé ve chvíli, kdy vyjde Minecraft Earth, mobilní hra zasazená do rozšířené reality á la Pokémon Go. Roblox bychom ale neměli ani opomíjet, natož pak ignorovat. Kdo ví, komu budou další dva roky patřit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama