Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD

Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 8. 2019 16:00
Reklama

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a začínají se objevovat první informace o letošních Gamescomových odhalení. Vedle nich ale stále sílí zájem o letošní, v mnoha ohledech evoluční, díl série Call of Duty a v posledním týdnu se i v našich kruzích často skloňovalo jméno streamerské superstar Ninji. Pojďme se na tyto události a spekulace podívat zblízka.

HERNÍ ROCKOVÁ HVĚZDA

Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD
i Zdroj: Hrej.cz

Může se nám to líbit, může nás to děsit a často se tomu spíše posmíváme, jen těžko však vyvrátíme ten fakt, že herní streameři překročili hranici uhrovité zábavy pro nejlínější nebo nejchudší vrstvu hráčské veřejnosti. Dnes patří k nejvýdělečnějším osobám celého byznysu a nachází se mezi nimi skutečné moderní idoly současné mládeže. Jednoznačně zvolit nejpopulárnějšího a “nejlepšího” samozřejmě nelze, statisticky ale k naprosté špičce jistě patří Ninja. Chicagský mladík Tyler Blevins pod touto přezdívkou dobyl srdce diváků po celém světě a masivně využil popularitu battle royale her. Původně profesionální hráč Halo 3 prožil společně s Fortnite obrovský nárůst diváckého zájmu, vydělal miliony, zároveň však svým navenek rozmazleným chováním vyvolal spoustu kontroverze. 

Jeho vliv je tak zásadní, že Ninjovu poslednímu rozhodnutí věnovala herní média mnoho pozornosti. Po několika letech plné podpory streamovací platformy Twitch, kde Ninja získal většinu své popularity (konkrétně více než 14 milionů odběratelů) svou práci přesouvá na konkurenční službu Mixer provozovanou Microsoftem. Vzhledem k jeho profesionálně hráčské minulosti tak lze hovořit o návratu ke kořenům. Jak se tento krok podepíše na množství uživatelů obou služeb můžeme zatím jen spekulovat.

Aby Ninja rozšířil své pole působnosti, pracuje navíc na několika publikacích. Konkrétně na vlastním deníku, “literatuře faktu” a grafickém románu. První zmíněná nabídne kupcům prostor pro vlastní poznámky, ozvláštněný samolepkami a Ninjovými výzvami. Kniha Ninja: Get Good má dle slov vydavatele obsahovat komplexní návod, jak být nejlepším hráčem a obsazovat nejvyšší příčky multiplayerových žebříčků. Mladý streamer by měl být přímo autorem těchto rad. V případě Ninja: The Most Dangerous Game pouze propůjčí svou identitu románovému hrdinovi, zaseklému ve virtuální realitě krutých bojů battle royale.

Všechny publikace vyjdou v původním znění v průběhu letošního roku. České překlady pravděpodobně vzniknou později.

UŽ SE TO BLÍŽÍ

Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD
i Zdroj: Hrej.cz

Návrat do současnosti by vyčerpané sérii Call of Duty mohl prospět. Ne nadarmo patří odnož Modern Warfare k těm nejoblíbenějším epizodám historie značky, čtvrtý díl bývá často pokládán za vůbec nejlepší a nejvybalancovanější multiplayer, na Modern Warfare 2 má zase spousta hráčů skvělé vzpomínky. Návrat Price, Soapa a spol. v restartované podsérii má tím pádem zaděláno na úspěch, Infinity Ward jsou si toho dobře vědomi a věrné fanoušky masírují velmi slibnými informacemi.

V prvním velkém odhalení multiplayeru hry (dosud jsme mohli vidět pouze nový režim Gunfight) ukázali tvůrci očekávaný návrat ke gros původních Modern Warfare. V multiplayeru nechybí oblíbené killstreaky, včetně ikonických UAV nebo raket Predator, novinkou jsou pak dávky bílého fosforu, které fungují jako kouřová clona matoucí protihráče. Pikantní je, že mezinárodní úmluvě o využití chemických zbraní odporuje právě využití bílého fosforu jako hořlavé látky, která dokáže napáchat na zasažených obětech ohavné škody. Vyvolané kontroverzi naštěstí brání ten fakt, že virtuální bílý fosfor slouží primárně jako matoucí zbraň, na druhou stranu sérii Modern Warfare rozhodně nejsou cizí ani podobně “nehumánní” jaderné hlavice, které na sebe v multiplayeru hráči vesele sypou už spoustu let. 

Největší novinkou se stane podpora crossplaye. Oblíbený systém, který poprvé masivně zpropagoval Fortnite je v případě AAA tvorby spíše výjimkou, možnost hrát proti kamarádům na jiné platformě je ale jistě velkým lákadlem. Všechno nasvědčuje tomu, že multiplayer skutečně spojí všechny tři platformy, jediným dělítkem budou použité periferie. Hráči s ovladačem primárně vyrazí proti stejně vyzbrojeným vojákům a naopak. Pokud si věříte na majitele klávesnic a myší, na vyžádání vás hra spojí i s nimi. Naopak to samozřejmě nepůjde. 

NFS V NĚMECKU

Co týden dal: Aktivního Ninju a nové CoD
i Zdroj: Hrej.cz

“Kde jsou další Nýdy,” říká si spousta hráčů. S nově tradičním dvouletým odstupem jsme předpokládali, že další díl nekonečné série Need for Speed vyjde během letošního roku, studio EA ale překvapivě arkádové závody nepřivezlo na letošní E3. Bylo jasné, že pokud to s NFS myslí vážně, musí připravovanou novinku ukázat nejpozději na blížícím se Gamescomu. A měli jsme pravdu.

V interní zprávě to EA sdělila svým investorům. Letos bude Kolín nad Rýnem svědkem nových Need for Speed a pokračování tower defense série Plants vs. Zombies společně s její akční odnoží (pravděpodobně Garden Warfare).

Zároveň se pochlubila svými finančními výsledky. Za první kvartál fiskálního roku si přišla na 1,2 miliardy dolarů, což je oproti loňskému roku nárůst o celých 100 milionů dolarů. Polovinu herních prodejů navíc obstarává digitální segment.

Firma dle svých slov výrazně sází na služby předplatného. Současný nárůst popularity podobných služeb přirovnává k jejich filmovým, seriálovým a hudebním protějškům. Ze strany EA se tedy v příštích letech dočkáme plné podpory moderního trendu.

 

První srpnový týden je uzavřen. Do startu Gamescomu nám chybí jen něco přes dva týdny, je čas připravit se na další informační horečku. Tak se i v období relativního herního sucha připravujte s námi a, jako vždy, Hrejte s námi! 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama