Concrete Genie vyjde v říjnu s timelapsem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Concrete Genie vyjde v říjnu s timelapsem

Concrete Genie vyjde v říjnu s timelapsem

David Plecháček

David Plecháček

31. 7. 2019 10:00 2
Reklama

Dnešní mládež dle našeho úsudku raději hraje Fortnite, než aby vzala do rukou sprej a šla otagovat nejbližší budovu. To ostatně může udělat i ve hře. Nebo v budoucnu v umělecké PS4 exkluzivní adventuře Concrete Genie, v níž bude naším úkolem malovat. A jelikož jde o umění, jde i o nástroje, s jejichž pomocí jej dokážete zachytit.

Concrete Genie bylo před lety odhaleno na konferenci Paris Games Week, ale od té doby jsme o titulu příliš často neslýchali. Stále se na něm nicméně pracuje, a dokonce už známe i datum vydání nastavené na říjen. Už při vydání bude hra obsahovat fotomód, ale ne jen tak ledajaký. Režim na zachycování krásných screenshotů je v dnešních dnech naprosto všední záležitostí, ne ale v podání studia PixelOpus.

Magazín VG24/7 měl možnost pohovořit s Jeffem Sangallim a Dominicem Robillardem, kteří z uměleckého hlediska popsali, jak u nich oblíbené hrátky s obrazem fungují. V základu jde o to, že Concrete Genie dokáže vytvořit unikátní smyčku – timelapse – která ukáže, jak vaše dílo vznikalo. Jde o to, že hra vytvoří screenshoty, u nichž budete moci zmáčknout tlačítko replay a uvidíte, jak váš obraz vznikal.

Je otázka, jak „přesně“ mechanismus prakticky funguje, to Snagalli ani Robillard neprozradil. Budete muset vytvářet ručně screenshoty, které se pak jen spojí? Nebo je Concrete Genie bude dělat automaticky a člověk na to nebude muset myslet? Tak či tak, autoři doufají, že „tak vzniknou velice krásná videa, s nimiž se s námi hráči podělí stejně tak s postupem, jak se ke kreslení rozhodli přistoupit“. „Chceme si být jistí, že hra, která umožňuje vytvořit tak personifikované verze her, bude vypadat u každého odlišně a umožní jim sdílet vlastní výtvory,“ řekl Sangalli.

A navíc je tu ještě jeden element. Můžete se tak od ostatních učit. „I já sám se rád dívám na naše umělecké oddělení, jak využívají některé netradiční postupy. I proto se těším, až budou hráči novinku využívat,“ dodal jeden z tvůrců. 8. října uvidíme výsledek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama