Phoenix Point nevyjde ani v září
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phoenix Point nevyjde ani v září

Phoenix Point nevyjde ani v září

David Plecháček

David Plecháček

30. 7. 2019 09:33 3
Reklama

Milovníci tahových strategií dosud vyhlíželi letošní září. Těžko pro ně hledat atraktivnější měsíc, než ten, kdy má vyjít duchovní nástupce série X-Com, za nímž stojí sám autor legendární značky Julian Golop. Jenže když se do kalendáře podívají teď, zjistí, že v září vychází kde co, ale Phoenix Point nikoliv – je to proto, že hra byla odložena.

Jeden z nejočekávanějších projektů, na jehož financování se podílela i komunita, totiž vyžaduje více času. Jak už to bývá zvykem, Golop a celé studio Snapshot Games přišlo jen se všeobecným vyjádřením, z nějž je obtížné cokoliv vyčíst nad rámec obvyklého: „Potřebujeme více času.“

Situace je pikantní i z jiného důvodu, nejedná se o první odklad. A ví to i samotní vývojáři: „Věřte nám, nikdo není zklamanější, než my,“ říkají ve studiu. Důležité je, že se tým rozhodl radši propásnout datum vydání a přesunout jej na prosinec. 3. září vyjde alespoň pátý build pro backery, kteří na vývoj přispěli, nebo pro ty, kteří investovali do předběžného přístupu. Netřeba říkat, že tato verze bude z těch dosavadních tou nejobsáhlejší.

Zároveň není stoprocentně jisté, jak se tento krok dotkne časové exkluzivity, tedy doby, po jejíž délku bude hra dostupná jen skrze Epic Game Store. Nanejvýš pravděpodobně se ale i jiných verzí dočkáme až v prosinci, jen samozřejmě o rok později. „Chceme, aby se Phoenix Point stal jednou z vašich nejoblíbenějších her vůbec, a to pro nás znamená, že potřebujeme více času.“ Snad to za to čekání bude stát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama