DE Mankind Divided mělo být bez Jensena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DE Mankind Divided mělo být bez Jensena

DE Mankind Divided mělo být bez Jensena

David Plecháček

David Plecháček

30. 7. 2019 10:09
Reklama

Říká vám něco jméno Elias Toufexis? A co třeba Adam Jensen? Jedná se prakticky o jednu a tatáž osobu, jen je Adam Jensen videoherní verzí kanadského herce s řeckými předky. Právě hlavní hrdina série Deus Ex od dílu Human Revolution Toufexise proslavil nejvíce. Jenže se v ní mohl objevit jen jednou.

Human Revolution a Mankind Divided nejsou příběhem Adama Jensena jako spíše příběhem světa kolem něj. Přesto v nich bývalý člen bezpečnostních jednotek Sarif Industries hraje veledůležitou roli. Jenže na konci prvně jmenovaného dílu mohl zemřít, volba byla jen na hráčích. A kdyby se jednalo o kanonický konec, nikdo by se asi nedivil.

Ani sám herec. V nejnovějším rozhovoru pro VG24/7 se vyznal kromě svého dětského snu stát se hercem i z toho, že v Mankind Divided nemusel vůbec být. Charismatický hlas jste možná v mezidobí zaslechli ve Splinter Cell nebo Assassin's Creed, ale sám rodák z Quebecu neměl vůbec představu, jestli se vrátí. „A pak mi zavolali a řekli, že budeme pracovat na pokračování,“ říká s odstupem.

„Bylo vážně super zaslechnout jejich hlas, protože – já vlastně nevím, jestli to někdo ví, ale myslím, že už to můžu prozradit – protože se původně chystali udělat pokračování bez Jensena. Chtěli jen další Deus Ex hru. Ale slyšel jsem, nebo si to tak alespoň pamatuji, že marketingový tým byl proti,“ vysvětlil sám dabér i důvod, proč se nakonec v Mankind Divided objevil a opět sehrál hlavní roli. Dává to smysl, vždyť Jensen byl už od prvního dílu výraznou postavou, a tak Eidos nemusel vymýšlet stejně charismatickou postavu s rizikem, že se to nemusí povést.

Lidé z marketingu si totiž byli moc dobře vědomí, že se Adam Jensen pravidelně objevuje v debatách na téma „nejlepších videoherních postav vůbec“. „Nemůžete udělat hru bez nej, když už je vytvořený a čeká jen až jej použijete,“ říkali tehdy lidé z marketingu. A nakonec bylo po jejich. Ke spokojenosti Toufexise. Otázkou však je, jak se po rozporuplném díle vrátí – a jestli vůbec. Nebo snad vývojáři oživí myšlenku nového hrdiny i přes nedořešené otázky?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama