Microsoft: Spolupráci chtěla Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft: Spolupráci chtěla Sony

Microsoft: Spolupráci chtěla Sony

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

29. 7. 2019 12:30 4
Reklama

Stále čerstvá zpráva z května toho roku týkající se zahájení vzájemné spolupráce mezi produkčními giganty, jakými jsou Sony a Microsoft, nechala beze slov nejednoho hráče. A to raději nemluvě o samotných zaměstnancích těchto dvou společností, kteří o ničem neměli do chvíle samotného odhalení nejmenší tušení. Dříve jsme mohli však mohli pouze bádat a tipovat, od koho nabídka původně přišla a kdo na této spolupráci měl původně větší zájem i navzdory opakovanému prohlášení o vzájemné výhodnosti tohoto spojenectví pro obě strany.

Jak se ukázalo, domněnky, že Sony chtělo nejspíše využít vyspělejší a rozsáhlejší infrastruktury Microsoftu pro budoucí implementaci své nové streamovací služby, se ukázaly být nakonec pravdivé. „Za prvé, iniciativa k tomuto kroku přišla čistě ze strany Sony, prohlásil ve svém rozhovoru s magazínem Fortune CEO Microsoftu Satya Nadella.“ Dále pak pokračuje zopakováním již dříve řečeného, kdy zdůrazňuje, že vzájemná výpomoc na poli cloudu a vývoje umělé inteligence, jež povede ke zdokonalení platformy Azure, prý obohatí obě strany. Microsoft si navíc pevně stojí za tím, že hodlá Sony podporovat v téměř jakémkoli ohledu, který bude potřeba. „Uděláme pro ně co bude v našich silách, ať už půjde o cloud, umělou inteligenci nebo cokoliv, co bude nutné k tomu, aby Sony uspělo s vytvořením své vlastní IP.“

Konečně jsme se tak dočkali dalšího dříve přislíbeného komentáře, jež o něco více osvětluje celou situaci. Uvidíme, jestli se v následujících dnech dočkáme i komentáře ze strany Sony, který by případně dodal další dodatečné detaily do celé problematiky. Každopádně to vypadá, že oba giganti nehodlají ze svého příslibu spolupráce jakkoliv ustupovat a hodlají v ní i nadále pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama