Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 7. 2019 16:00 8
Reklama

Letní prázdniny se brzy zlomí do druhé půlky a přípravy na Gamescom směle začínají. I přes vlnu veder redakce funguje na plné obrátky, i uplynulý týden přinesl celou řadu zajímavých odhalení a diskuzi vyvolávajících kauz. Ať už se jedná o špatně fungující Joy-Cony konzolí Nintendo Switch, spuštění služby EA Access pro PlayStation 4 nebo lokální znepřístupnění hazardu českým hráčům GTA V.

V KASÍNU NEPOHRAJEŠ

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

GTA Online prošlo od svého vydání velikými změnami, od příchodu rozsáhlých vykrádaček ale Rockstar Games obohacují hru spíše menšími balíčky nových funkcí. Jedním z atraktivnějších přídavků měl být update Diamond Casino & Resort, který hráčům otevřel brány kasína s celou řadou hazardních her, mimojiné ruletou, blackjackem či pokerem. Má to ale háček, vzhledem k velice složitým a rozmanitým zákonům týkajících se hazardu studio pro jistotu hazardní hry znepřístupnilo v několika desítkách zemí, včetně České republiky.

V praxi to znamená, že tuzemští hráči mohou budovu navštívit a sledovat ostatní při hře, sami si ale nesmí pořídit herní žetony a utrácet. Na jakékoliv vyjádření Rockstar Games zatím můžeme jen čekat.

To samozřejmě vyvolává řadu ostrých reakcí, především ze strany nespokojených hráčů. Fanoušci často tvůrcům vytýkají, že nejsou ochotni zaplatit právníka, který by pomohl s výkladem místních regulací a případnou úpravou funkcí.

SÉGRY DO NEPOHODY

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

Legendární Blazkowicz zapustil kořeny, jablko ale rozhodně nepadlo daleko od stromu. Wolfenstein: Youngblood vyšel před několika dny a zřejmě se nestane nejoblíbenějším dílem série. PC hráči si jej mohli vyzkoušet o den dříve než ostatní, na druhou stranu ale zatím tvůrci nestihli do hry implementovat podporu grafické technologie ray tracing. 

Kooperativní akce sázela ve srovnání se svými předchůdci především na nové možnosti průchodu misemi a výrazně nižší cenu, přesto ale příliš nezabodovala. Pavel ji ve své recenzi vyšvihl spíše průměrnou trojku a reakce hráčů na Steamu jsou často velmi negativní. Hře často bývá vytýkána násilná implementace RPG prvků, repetitivní grindovací hratelnost a nevybalancovaná obtížnost způsobená špatným herním designem. Do příštího dílu to tedy bude chtít razantnější změnu, ostatně přesně to Bethesda slibuje.

ZASE TEN ALAN

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

Před dvěma týdny se překvapivě začalo mluvit o pokračování atmosferické akce Alan Wake. Spekulace tentokrát ještě přiživil Sam Lake, šéfdesignér finského studia Remedy, které v současnosti pracuje na neotřelé akci Control. V rozhovoru potvrdil svou lásku ke značce, zároveň však upozornil na to, by byl v dnešní době vývoj podobné hry mnohem obtížnější než před léty.

Pokud jste ale Alana Wakea nikdy nehráli, máte jedinečnou možnost. Uživatelé distribuční sítě Epic Game Store příští týden dostanou bezplatně dvojici úspěšných titulů, vedle zmíněného Wakea i středověkou multiplayerovou řežbu For Honor. 

ZAŽÍT UBISOFT

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

Každé větší jméno herního průmyslu v posledních letech láká fanoušky na své vlastní komunitní akce. Xbox má své X, Nintendo své Directy, Electronic Arts EA Play, a nově se k nim připojí i francouzský Ubisoft. Obří úspěšný vydavatel přichází s Ubisoft Experience, akcí kterou sám označuje za “imerzivní komunitní akci”. Co to znamená ve skutečnosti můžeme jen odhadovat, první tři oznámené destinace v Sydney, Paříži a Birminghamu však návštěvníkům přinesou zajímavou nabídku zábavy.

Kromě hratelných verzí současných i budoucích titulů Ubisoftu zve společnost na komunitní panely s vývojáři, které by potenciálně mohly poodhalit náznaky další tvorby dceřinných studií. Do Sydney se Ubisoft vydá už 14. až 15. září letošního roku.

SEZAME OTEVŘI SE 

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

Uplynulo bezmála pět let od spuštění služby EA Access na platformě Xbox One, nedlouho poté i na PC skrze Origin, konkurenční konzole PlayStation 4 si ale musela počkat až doteď. EA Access je konečně oficiálně dostupný i na PS4 a početný tábor majitelů konzole může těžit z vaultu her vydavatele. 

Tradičně připomínáme, že se jedná o všechy vydané ročníky sportovních her EA Sports, poslední tři pokračování série Need For Speed, celou řadu epizod úspěšné série Battlefield a jejího Star Wars bratříčka Battlefront nebo například kouzelnou artovou plošinovku Unravel. Nabídka je to v dnešní době celkem bohatá, a pokud hry od EA aktivně nesbíráte, jistě není předplacení služby špatnou investicí.

 NINTENDON’T

Co týden dal: Tuzemský boj s hazardem
i Zdroj: Hrej.cz

Asi každý aktivní hráč to zná. Herní periferie a hardware nevydrží věčně, a kdo nikdy nebojoval s dvojklikající myší, vymlácenými tlačítky na klávesnici, drhnoucími triggery nebo kinklajícími se analogy, zřejmě dostatečně neohrával svá zařízení. Problém však nastane, když se problémy začnou kupit, jako například v případě Joy-conů oblíbené hybridní konzole Nintendo Switch.

Odpojitelné ovladače po určité době začnou vykazovat známky opotřebení, konkrétně začnou vysílat signál o pohybu analogových páček i když se jich hráč nedotýká. Pro podobný fenomén se vžil pojem “drifting”, především je ale jasné, že umí být podobný nedostatek extrémně otravný a nepříjemný. Hromadící se problémy s driftingem donutily část komunity až k hromadné žalobě na Nintendo, které v jejich očích dostatečně nebojovalo s technickým stavem svého produktu.

Na aféru Nintendo zatím jinak než tiskovým vyjádřením nereagovalo, unikly však nepotvrzené informace o interních dokumentech společnosti, mluvící o změně přístupu k reklamacím ovladačů. Nově by tak v servisu nemuseli hráči složitě dokazovat koupi daného kusu hardware a celý proces by měl být v zásadě bezplatný. Počítá se i s navrácením peněz těm, kteří dosud opravu ovladačů zaplatili.

Doufáme tedy, že se podobné problémy netýkají i vás. V každém případě se ale setkáme na stejném místě i za týden. Za týden, který jistě přinese další porci informací a novinek. Tak Hrejte s námi!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama