V červnu se daří Crashovi, R6Siege i OW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V červnu se daří Crashovi, R6Siege i OW

V červnu se daří Crashovi, R6Siege i OW

David Plecháček

David Plecháček

24. 7. 2019 11:57
Reklama

Ačkoliv obvykle data analytických společností musíme brát s rezervou, často přinesou informace, které nás mohou zajímat. Tak jako zpráva společnosti SuperData, která se týká letošního června. Pokud vám řekneme, že v něm bodovaly především hry let minulých, zřejmě vás nepřekvapíme. Ale červen je specificky významný pro Rainbow Six Siege, Overwatch a hru, jejíž původní verze vyšla před šestnácti lety.

Začněme od konce, hovoříme samozřejmě o Crash Team Racing Nitro-Fueled, remake slavných arkádových závodů, které původně vznikly ve studiu Vicarious Visins a vycházely po roce 2003. Activisionu se další sázka na remake povedl, a co víc, na konzolích nenajdete závodní hru, která by se v prvních týdnech prodávala lépe, s jedinou výjimkou – kterou je The Crew 2. A to přes to, že hra vyšla až na konci června. Zpráva hovoří o více než půl milionu prodaných digitálních verzí, a můžeme očekávat, že čísla od posledních údajů výrazně poskočila.

Jak SuperData konstatuje, absence velkých AAA her dopomohla k tomu, že bylo živo u letitějších her. Rainbow Six Siege mělo například v průběhu června největší aktivně hrající hráčskou základnu od vydání. R6 Siege jen za červen vygeneroval 37 milionů dolarů, což je o polovinu více než v květnu a o deset procent více, než v loňském červnu.

Červen byl ale významný i pro Overwatch. I tato týmová multiplayerová hra je s námi několik let, a i když už před dvěma lety jsme hovořili o tom, že vydělala přes miliardu dolarů, teď se jí to samé povedlo pokud počítáme jen příjmy z mikrotransakcí. Jinými slovy, před lety byly do této hodnoty započteny i výdělky z prodejů samotné hry, nyní se bavíme jen o in-game nákupech. Přestože se jedná o obdivuhodná čísla, ani jedna z her není na absolutním vrcholu.

Co se týče výdělečnosti, na PC v červnu dominovalo League of Legends, Dungeon Fighetr Online a Fantasy Westward Journey Online II. Až poté následuje Crossfire, Fortnite, World of Tanks nebo World of Warcraft. Za zmínku stojí desátý Roblox. Na konzolích je situace odlišná. Žebříčku vévodí Fortnite, následuje FIFA 19, Black Ops IIII, NBA 2K19, GTA V, Mortal Kombat, MLB The Show, DMC5, The Division 2 a desítku uzavírá Days Gone. Mobilnímu trhu vévodí Honour of Kings, Pokémon Go a Clash of Clans. V první desítce se například nenachází novinka Harry Potter: Wizards Unite.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama