Overwatch se zatřese před mocí Sigmy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch se zatřese před mocí Sigmy

Overwatch se zatřese před mocí Sigmy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

24. 7. 2019 07:10
Reklama

V průběhu včerejšího dne, jste si u nás mohli povšimnout zprávy, že do Overwatche přichází nový hrdina zosobněný nikým jiným než šíleným vědcem Sigmou. V tu chvíli jsme však stále netrpělivě očekávali, jakými konkrétními schopnostmi bude vládnout a pohybovali jsme se spíše ve sféře spekulací a dohadů než přesných faktů. Jediné, co jsme z představovacího videa mohli spolehlivě vydedukovat, bylo, že díky svým předešlým experimentům bude Sigma schopen využívat gravitačních sil. K jakému účelu, to si povíme ale až nyní.

Co se herního stylu týče, bude Sigma z převážné části představovat tradičního tanka, což by s jeho 400 životy a 100 štíty nemělo představovat žádný problém. Zároveň je nutno říct, že příchod další tank postavy je pro hráče Overwatche vítanou zprávou, protože právě zástupců této třídy nebylo tolik, kolik by asi bylo potřeba. První schopností, jež se vám dostane do rukou, je nazvána Hyper Spheres. Ve zkratce se jedná o dvojici gravitačních výbojů, které se mohou odrážet od libovolných povrchů, které jsou jimi zasaženy. Po uplynutí stanoveného časového intervalu následně explodují, přičemž současně znatelně zraní veškeré blízko stojící nepřátele. Tu potenciálně asi nejvýhodnější a nejmocnější dovednost ale představuje jeho eso v rukávu v podobě Experimental Barrier. Ta, narozdíl od Hyper Spheres, nabízí šanci uchránit jak sebe, tak i své spoluhráče před příchozím poškozením skrze vyslání vznášející se bariéry. Výhodou je možnost kdykoliv štít rychle odvolat a následně změnit jeho lokaci. Efektivně tak budete moci reagovat na průběh jednotlivých šarvátek, což se může ukázat v některých krušných a vypjatých momentech jako klíčová možnost.

Kinetic Grasp je pak další čistě defenzivní schopností, s jejíž pomocí budete nejenže schopni zastavit na vás právě vypuštěné projektily, ale dokonce je budete moci využít k nabití dočasného štítu. Poslední a zároveň asi nejméně zajímavou schopnost představuje útočný Acceration S ním Sigma neudělá nic jiného, než že jednoduše vrhne nashromážděné trosky za využití svých gravitačních vírů, načež poškodí a odhodí zasažené protivníky. To bychom měli seznam základní čtyř schopností, které budete užívat asi nejčastěji. Všichni jsme ale jistě zvědaví na tu ultimátní. Tou je Gravitic Flux, která, jak název napovídá, vymrští do vzduchu všechny blízké nepřátele a následně jimi opětovně mrští o zem. A ačkoli nijak nezpochybňujeme přínosnost této ultimátní schopnosti pro tým, nedá se nevidět, že se jedná o poměrně neoriginální nápad a Blizzard se mohl přeci jen se silou, jakou gravitace je, vytasit s něčím o něco více nápaditým. Nakonec, u spousty ostatních hrdinů se jim to již skvěle podařilo. Ale asi se jedná o nevyhnutelnou daň za vysoký počet a jinak bohatou variabilitu postav, které Overwatch v současné době nabízí.

Výhodou pro některé hráče může pak být i ta maličkost, že Sigma nejenže využívá gravitační manipulace k výše zmíněným účelům, ale aplikuje její účinky i sám na sebe. Díky tomu dostává unikátní dovednost nepřetržitého levitování, které tak zcela nahrazuje pohyb po vlastních nohou, a efektivně tak zamezuje slyšitelnosti Sigmova pohybu. Sigma tak vedle svých již natolik výrazných předností a trumfů získává další malou, ale současně poměrně zajímavou taktickou výhodu a je otázkou, jak se Blizzard popere s jeho vybalancováním, které bývá při přidávání nových hrdinů občasným problémem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama