Nintendo by mělo Joy-Cony opravit zdarma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo by mělo Joy-Cony opravit zdarma

Nintendo by mělo Joy-Cony opravit zdarma

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

24. 7. 2019 12:15 9
Reklama

Okolo Nintenda v posledních dnech víří pozornost jako už dlouho ne a nutno říct, že ne vždy k jeho úplné spokojenosti. O tom ostatně svědčí i nedávná diskuze ohledně problematiky driftingu, který jsme více rozebrali ve včerejším článku. Každopádně, Nintendo si nejspíše plně uvědomilo, že situace jež vyeskalovala až v zaslání žaloby rozlícenými hráči, přeci jen vyžaduje určitou reakci a změnu postoje z jejich strany.

Prvotní reakce ze strany Nintenda se totiž neshledala s příliš pozitivními ohlasy, jelikož Nintendo se spíše snažilo naštvané majitele uchlácholit řečmi o tom, že na vyřízení problému tvrdě pracují a že v případě, kdy ke zmíněnému driftingu u některé z konzolí dojde, pokusí se o jeho včasnou nápravu. Problém byl, že po jisté době, která od slíbené a hráči hrazené opravy, uběhla, -- řádově se jednalo o otázku pouhých dnů -- se drifting znovu objevil a celá situace mohla začít nanovo.

A i když se Nintendo doposud oficiálně k celé záležitosti znovu již nevyjádřilo, ukazuje se, že jistá interní jednání přeci jen nejspíše probíhají. Je nutné upozornit, že následující zpráva byla zveřejněna webem Vice a v článku přítomné informace mají údajně pocházet z interního dokumentu samotného Nintenda. Jak je asi pochopitelné, vzhledem k citlivosti firemních informací, zůstává zdroj anonymní. Nyní ale k samotnému sdělení. To nás informuje o tom, že veškeré budoucí opravy driftingu budou vyžízeny kompletně zdarma a bez jakýchkoli poplatků. Navíc, co je taky důležité, hovoří i o možnosti vrácení peněz pro ty, kteří za opravy již zaplatili. „Zákazníci již nebudou nadále požadování, aby přednesli důkaz zakoupení svých Joy-Conů, v případě, že chtějí zažádat o sjednání jejich opravy. Navíc není potřeba potvrdit ani platnost jimi vlastněné záruky zakoupeného produktu. V případě, že zákazník požádá o navrácení peněz za dříve zaplacené opravy svých Joy-Conů a je schopen tuto platbu úspěšně doložit, budou mu zpětně navráceny veškeré dříve utracené peníze spojené s opravami.“

Jak jsme již ale řekli, stále nám chybí oficiální vyjádření od Nintenda, které jako jediné skutečně můžeme v této věci brát za spolehlivý a kredibilní zdroj. Web IGN již jeho zástupce sice stihl kontaktovat, ale doposud se nedočkal jakékoli odpovědi druhé strany. Nicméně v případě, že by se zpráva, kterou Vice zveřejnil, skutečně ukázala být pravdivou, jednalo by se o podobnou situaci jako v případě někdejšího Xboxu 360 a jeho pověstného "Red ring of death" problému, kdy byl nakonec Microsoft dotlačen ke stejnému řešení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama