MS nabírá vývojáře God of War
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS nabírá vývojáře God of War

MS nabírá vývojáře God of War

David Plecháček

David Plecháček

24. 7. 2019 12:28 2
Reklama

Santa Monica je kalifornským vývojářským rájem. Sídlí zde hned několik studií, přičemž to nejznámější sdílí stejný název s losangeleským předměstím. Sony ale není jediné, kdo se svou Santa Monicou okupuje zdejší město, nově se do stejného místa stěhují vývojáři za Microsoftem. Ten totiž v rámci rozšiřování vytvořil tým The Initiative, a ten teď bude krást vývojáře z okolí. Třeba i od Sony.

The Initiative hlásí nové posily, které – opravdu – přicházejí ze studia Sony Santa Monica, jenž naposledy představilo rebootované God of War z dalekého severu. Ian Miller, Kai Zheng, Chris O!'Neill a Ray Yeomans pracovali na posledním titulu jako level designéři, stejně jako před tím na stejné pozici v Crystal Dynamics u Tomb Raideru, a nově si to samé střihnout i v The Initiative.

Svou roli v tom dost možná sehrála Fiona Cherbaková, která ještě nedávno pracovala jako HR vedoucí manažerka v SIE Worldwide Studios, pod nějž všechna first-party studia Sony patří. Od začátku měsíce má však novou pozici v Microsoftu, v němž by měla pomoci s rozvoje Xbox Game Studios, což je obdobný soubor studií jako v případě Sony. Současný důraz je kladený právě na nově vzniklé studio v Santa Monice, do nějž čtveřice přichází.

Cherbaková nicméně nezahálí a hlásí další a další posily. Aby nebylo dalších souvislostí se Sony málo, tým povede Biran Westergaard, který též původně pracoval na God of War jako jeden z producentů. Dalšími vývojáři jsou Robert Ryan, senior designer pro změnu z Naughty Dog i se zkušenostmi z Motive, Daniel Neuburger, game director rebootované série Tomb Raider, a Drew Murray, vedoucí designér například Sunset Overdrive.

Pravděpodobně vás to napadlo též, ale podle autorů a jejich zkušeností soudíme, že nově vzniklé studio zbrojí na novou third-person akční hru. Ale samozřejmě se můžeme lišit. Její vývoj, stejně jako vývoj čehokoliv jiného, je na samotném začátku. Studio navíc není kompletní, stále zbývá zhruba 30 volných pozic. Níže se můžete podívat na video popisující tehdy nově vzniklé The Initiative. Uvidíme, čeho se z něj dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama