NetEase posiluje svůj vliv na západě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NetEase posiluje svůj vliv na západě

NetEase posiluje svůj vliv na západě

David Plecháček

David Plecháček

23. 7. 2019 09:49
Reklama

Čím dál více společností vidí v herním průmyslu potenciál. A tak pokud mohou, mohou do tohoto odvětví investovat. Společnost NetEase například má dvacetiletou historii, ale do her začala investovat teprve před několika lety. A své finanční aktivity stupňuje. Kromě vřelých vztahů s Blizzardem (ze kterých vzešlo Diablo Immortal) se začíná společnost zajímat i o celá studia.

NetEase je totiž společností, která v minulosti investovala do Behaviour Interactive, majetkově vstoupila do Bungie, Quantic Dream a studia Improbable, a dokonce nedávno uzavřela partnerství s Marvelem na vývoj her, komiksů a TV pořadů. Držme se ale her, protože kromě investic do studií začíná otevírat i vlastní pobočky. Jednou z nich je nově otevřené západní studio v Montréalu.

Kanada je jednou z kolébek videoherního průmyslu a pobočka NetEase jen dokládá zvyšující význam východokanadských měst. „V posledních letech jsme výrazně rostli, ale naše nové montréalské studio je dalším milníkem k tomu, stát se velkým globálním hráčem na poli videoher,“ řekl k novému týmu William Ding, výkonný ředitel NetEase. „Montréal, jakožto světoznámý videoherní hub s mnoha nadanými talenty, je ideálním místem, z něhož mohou rostoucí společnosti jako NetEase těžit.“

Nově vznikající tým je dalším důkazem rostoucích ambicí společnosti prorazit i na západě. Ačkoliv je Číná pro NetEase, ale i společnosti jako Tencent, důležitým trhem, západní svět je stále trhem, na němž chybí. Akvizice studií, případně rostoucí vliv v jejich vlastnických strukturách, spolu s vlastními západními týmy může postup do neprobádaných vod urychlit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama