Vzniká fanouškovský remake Dino Crisis
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká fanouškovský remake Dino Crisis

Vzniká fanouškovský remake Dino Crisis

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

22. 7. 2019 16:20 3
Reklama

Někdy se zkrátka stane, že ne na každou skvělou hru, kterou si pamatujeme z dob našeho mládí, padne oko štěstěny, aby mohla získat svoji vlastní moderní předělávku. Přeci jen, vydavatelé a ani samotní vývojáři nedisponují neomezenými zdroji a pokud se k oživení některé prachem pokryté značky uchýlí, jedná se zpravidla o ty úplně nejžádanější značky, u kterých je jistota vysoké návratnosti. Právě v takovou chvíli, kdy hra nemá takové štěstí, ale nastupuje komunita, která se zapomenutých her, jako je v titulku jmenovaný Dino Crisis, chopí a pokusí se je vzkřísit na vlastní pěst.

Jestli vám jméno Dino Crisis nic neříká, nemusíte se za nic stydět. Nakonec, je tomu dnes již více jak dvacet let, co hra vyšla. Tehdy se však jednalo o očekávaný titul, který vznikal za dohledu mistra svého oboru, Shinji Mikamiho, kterého si ale spíš spojujeme se sériemi Resident Evil a nověji i The Evil Within. Ve zkratce si lze Dino Crisis nejlépe představit jako hororový titul ne nepodobný prvotním dílům série Resident Evil. Hlavní je rozdíl je v tom, že nahradíte zombie pomocí dinosaurů, přičemž zachováte většinu tehdy funkčních prvků hratelnosti. A i když se hra dočkala několika pokračování, nikdy se kolem ní, ani přes stále značné množství fandů, nevytvořil tak velký kult jako právě v případě slavného Residentu.

Každopádně, co byste řekli na to, že byste měli možnost vyzkoušet si Dino Crisis v moderním hávu a všemi vychytávkami, které nabízí Unreal Enginu 4. A i přestože se jednotlivé odpovědi můžou člověk od člověka značně různit, skupina moderů s názvem Team Arklay usoudila, že jde o brilantní nápad hodný pokusu. Nutno říct, že minimálně současně dosažená práce je opravdu chvályhodná a při porovnání s původní verzí se jedná o rozdíl opravdu propastný. Jistě, jednotlivé místnosti jsou zbaveny veškerých nepřátel a jedná se zpravidla o čistě statické scény. To ale nemění nic na tom, že každá individuální místnost přímo srší skličující atmosférou a není těžké si představit, jak skvěle a hlavně děsivě by výsledný produkt mohl případně vypadat. Převážně hra světla a stínů a vysoké množství detailů je na poměry komunitní produkce opravdu nadstandardní. Co vám ale budeme povídat, však to můžete posoudit na vlastní oči v přiloženém videu.

V současné době je samozřejmě remake stále ještě v plenkách a dokončena je pouze jediná úroveň, kterou jste právě mohli vidět. Upřímně si přejeme, aby toto nebyl jeden z těch případů, kdy vydavatel zakročí a fanouškovské snahy náhle bez varování utne. Byla by totiž nesmírná škoda přijít o natolik nadějný pokus, který by svými kvalitami rozhodně dobré jméno Dino Crisis, jehož oficiální remake se podle posledních zpráv neplánuje, nijak nepoškodil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama