MS Store umožní modifikovat hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS Store umožní modifikovat hry

MS Store umožní modifikovat hry

David Plecháček

David Plecháček

22. 7. 2019 10:36 3
Reklama

Každý distribuční kanál má své. V současnosti se hodně řeší konkurenční boj mezi Steamem a Epic Game Store, který prostřednictvím poměrně agresivních metod snaží sbírat hráče, kde to jen jde. Valve ale má taky své trumfy v rukávu, mimo jiné početnou základnu hráčů, často jejich bohatou knihovnu titulů, ale třeba také podporu modů. No a ani jedno z toho nemá Microsoft Store. A to by se mělo změnit.

Microsoft má svou vlastní politiku, která spočívá v propojení Xboxu a osobních počítačů s Windows 10. I přes vzrůstající počet titulů se Microsoftu nedaří přesvědčit hráče, aby se pro ně Microsoft Store stal primární platformou,. To se možná částečně změní díky Game Passu, který na PC již funguje, ale zároveň by popularitě mohlo přispět i odbourání jedné z výše zmíněných nevýhod. Ne, Microsoft nebude rozdávat hry zdarma, namísto toho chystá podporu modifikací.

Ačkoliv není informace stoprocentní, komunita se domnívá, že kroky, které Microsoft činí, jí odpovídají. Nejvážnějším důkazem se zabýval redditor Pycorax, který objevil, že poslední update Windows 10 přidal v tichosti novou složku ModdableWindowsApp. Zdá se, že složka slouží přesně k tomu, k čemu čekáte – aby se v ní nacházely mody pro hry zakoupené na MS Store. Této myšlence i přesně odpovídá popis Microsoftu, který je dostupný ve zprávě doprovázející update operačního systému.

Zpráva hovoří „jen o několika konkrétních PC hrách, které jsou vydávány Microsoftem a svými partnery“, nicméně i přes striktní limitace se konečně Microsoft rozhoupal k činnosti. Otázkou však zůstává, jestli podpora modů přesvědčí hráče, aby rozrůstali svou knihovnu právě u něj, a ne u konkurenčních obchodů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama