Co týden dal: 700 fotbalových válek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: 700 fotbalových válek

Co týden dal: 700 fotbalových válek

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 7. 2019 16:00
Reklama

Možná jste trochu překvapení, že vás u tohoto souhrnu nevítá tradičně Tadeáš, nicméně znáte to. Je léto, doba dovolených a každého občas povinnosti odvinou jinam než ke klávesnicím a gamepadům. Věřím však, že stejně jako loňské léto, kdy jsem za našeho vrchního redakčního Xboxáře párkrát zaskakoval, to spolu zvládneme i tentokrát. Přijměte tak mé pozvání k tomu, abychom si společně prošli vše důležité, co se v uplynulém týdnu stalo na hrej.cz.

SEDM! SET!

Co týden dal: 700 fotbalových válek
i Zdroj: Hrej.cz

A začít nemůžeme ničím jiným, než událostí, která se neopakuje dříve jež jednou za dva roky. Tou je samozřejmě kulaté vydání našeho podcastu hPod, jenž oslavil epizodu s číslovkou sedm set. Kolem mikrofonu se stylově sešla sedmička našich autorů, redakční duo Pavel, David doplnil Vojta, David #2, Kuba, Adam a Tadeáš. A že se toho během dvou a půl hodin stihlo probrat! Samozřejmě se slavilo, smálo, vyprávěly se dávné historky, říkala se náhodná čísla a spousta dalšího. Pokud jste tedy ještě aktuální hPod s přízviskem „jubilant“ neslyšeli, měli byste to napravit v naší podcastové sekci.

Ono už jen to číslo 700 zní majestátně. V praxi znamená, že 700 týdnů v řadě se okolo mikrofonu sešla parta lidí a povídala si o aktuálním dění v herním světě. Vůbec první hrejácký podcast vyšel zkraje roku 2006, stopáž měřila 20 minut (co bychom za to dnes dali!) a diskuze se točila okolo dvou akčních her, Black a Medal of Honor Airborne. Tehdejší debatní kolečko tvořil Pavel Dobrovský, Farid Starman, Lukáš Grygar a Petr Bulíř. Od té doby se náš hpodový kolotoč nezastavil, naopak nabral na obrátkách v podobě Indie hPodu nebo mPodu. Nezbývá tak popřát našemu podcastu, aby se dočkal minimálně dalších sedmi set epizod. Sláva hPodu!

FOTBALOVÉ VÁLKY O LICENCE, ROK 2019

Co týden dal: 700 fotbalových válek
i Zdroj: Hrej.cz

Stojaté vody fotbalových her rozčeřila tento týden pro někoho možná i šokující zpráva o tom, že italský velkoklub a aktuální mistr Serie A Juventus Turín uzavřel exkluzivní partnerstvím s KONAMI ohledně přítomnosti „staré dámy“ v sérii eFootball PES. To totiž znamená, že na nadcházejí tři roky má japonská společnost výlučné právo využívat Juve ve svých hrách. Konkrétně dohoda mluví u využití samotného názvu, dresů, loga i domácího stánku pouze v PES.

Hráčům, kteří dávají přednost konkurenční série FIFA od Electronic Arts, sice nezbydou úplně prázdné ruce, jelikož si budou moci zahrát s týmem Piemonte Calcio, což bude náhražka Juventusu, kde budou půobit všichni reální fotbalisté, ale vy, kteří se po virtuálních pažitech proháníte pravidelně, budete určitě souhlasit s názorem, že právě licence mají v celkovém požitku velké slovo. A minimálně v případě Juventusu se KONAMI povedl husarský kousek, když svému konkurentovi vyfoukl licenci na jeden z největších evropských týmů. Otázkou však zůstává, jaký dopad to bude mít na prodeje obou sérií, případně zdali tyto exkluzivní dohody asijského giganta vůbec naleznou pochopení u fanoušků samotných. Na její zodpovězení si budeme muset počkat do září, kdy nejnovější díly s číslovkami 20 dorazí na naše PC a konzole.

Celá tato situace měla ještě jeden negativní dopad na EA, díky ztrátě licence na Juventus se bezprostředně po oznámení již zmíněného partnerství propadly akcie firmy o více než tři procenta. Tomu říkáme dvojitý zásah.

PŘECONTROLOVÁNO

Co týden dal: 700 fotbalových válek
i Zdroj: Hrej.cz

Third person akce Control od finského studia Remedy vychází již za měsíc a kousek, proto není divu, že marketingové oddělení začíná pořádně šlapat, co se týče materiálů přímo ze hry. Jen během tohoto týdne bylo vydáno několik nových informací a videí. Předně jsme se dočkali zbrusu nového gameplaye, ze kterého si můžeme udělat perfektní představu, co nás za pár týdnů čeká. Konkrétně se nám dostane obrázku o jedné kompletní vedlejší misi, jež je zakončena působivým boss fightem. Ti, kteří titul plánují vyzkoušet na PC, se zase můžou dozvědět, jak jim Control poběží díky zveřejněným hardwarovým nárokům. A konečně, právě akce z finských dílen bude dalším projektem, který si potyká s technologií ray tracingu.

27. srpen už se nezdá tak daleko, že?

Tak to bychom měli. Na to, že se prázdniny blíží teprve ke své polovině, se toho ve videoherním světě stalo relativně dost, co myslíte? Navíc již v příštím týdnu vychází první velký titul letošního léta, Wolfenstein: Youngblood, ve kterém se ujmeme Blazkowiczových dcer Jessie a Sophie, a společně s nimi budeme svobozovat Paříž od zlořádných nacistů. Kromě toho se pomalu, ale jistě blíží i německý Gamescom, na který s jasným úkolem „posbírat co nejvíce dojmů“ vyráží útočná letka Pavel a Tadeáš. I proto nám zůstaňte věrní i v nadcházejícím týdnu!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama